Milyen szereket használunk a hangyák irtása során?

hangya és a levéltetvek

Bejegyzés megosztása

Hangyák irtása mikor történik?

A hangyák irtása általában tavasszal, áprilistól júniusig terjedő időszakban történik.

hangyairtas gelezessel

Hogyan, milyen szerrel, technikával szoktuk hatékonyan irtani a hangyát?

  • hangya irtás gélezéssel (csalétek, aminek vonzó és ölő hátasa van)
  • hangyák irtása csalétek kihelyezéssel (etetőállomások használatával)
  • hangya irtás permetezéssel (ami tartós hangyairtó védősávot képez)
  • hangya irtó porozás (porózus, nehezen kezelhető helyeken)

A hármas összetételű hangya irtására alkalmas szer:

Cipermetrint, tetrametrint, piperonil butoxidot tartalmaz. A cipermetrin egy taglózó hatású rovarirtó szer, ami biztosítja a rovarok elhullását. A tetrametrin felelős azért, hogy az irtás során a hangyákat kiűzze a rejtekükből. Ennek a mikrokapszulák széthordásánál van jelentősége. A piperonil butoxid pedig fokozza ezek hatását.

Mikrokapszulázott hangya irtó:

A hangyairtó szerbe ezen komponensek egy kapszulába vannak zárva. Amikor a hangyák átmennek a hangyairtó permettel kezelt felületen ezek a kapszulák rátapadnak a testükre, ezután ezt behurcolják a hangyabolyba. Ilyenkor egymáshoz érnek, bemennek a járatokba, így gyakorlatilag maguk viszik be a taglózó szert a boly mélyére. Eközben a kapszula borítása teljesen elvékonyodik, majd kiszakad, ekkor megkezdődik az irtás.

Melyik hangyairtószert hol lehet alkalmazni?

A permetszert kültéri és beltéri hangya irtásra is használhatjuk. A munka a fal és padló találkozásánál lévő sávban, valamint a résekbe, repedésekbe történő permetezésével történik. A padlózat, falak, oszlopok, külső területek kezelésekor alkalmazzuk, olyan területen, ahol közvetlenül nem használnak élelmiszert (pl: a konyha padlózata), az élelmiszer közelében (pl. munkapult) javasoljuk a hangyairtó gélt kiegészítésként

Az irtószerek használata biztonságos?
„A szakszerűen végzett hangya irtás során az egészségügyi kockázat kizárható.”

 Minden esteben elmondható, hogy az általunk alkalmazott irtószer biztonságos az emlősökre nézve. Több 1000 mg hatóanyagot kellene testtömegenként elfogyasztania egy emlősállatnak ahhoz, hogy elpusztuljon. Ezt a gyakorlatban csak itatással lehetne megoldani.

Arra kell mindössze figyelni, hogy a felület felszáradásáig (kb. 30p) a melegvérű állatokat ne engedjék a kezelt terület közelébe.

Ez a hangyák irtása során használt anyag foltot hagy a kezelt felületen?

A rovaritó tevékenységünk során olyan szereket használunk, amelyek nem marják vagy károsítják a felületeket.

A munkaoldat foltmentesen, nyom nélkül szárad a padlón. Az igazán kényes színeken és felületeken (pl. fekete márvány) maradhat ugyan egy alig látszó fehér fátyol, ami száradás után, nyom nélkül eltüntethető.

Milyen előkészület kell a hangya elleni védekezés előtt?

Gyorsítja a munkánkat, ha zsúfoltságot megszűntetik a kezelni kívánt területeken, hiszen fentebb is leírtuk, hogy rejtőzködnek, rejtett életet folytatnak és meg kell találnunk a fészküket, a góc-pontot.

Érdemes a falak tövénél elpakolni, a tárgyakat kissé elhúzni és összébb rámolni. Így a kézi permetezővel könnyedén beférünk a kanapé vagy szekrénysor mögé is.

Ha megoldható, akkor szükséges lehet a beépített konyhaszekrények lábtakaró léceit leszedni.

És mit kell tennem hangyairtás után?

A kezelt felületen, kerülni kell a felmosást, ameddig az irtás eléri a célját, mert így érhetjük el a tartós hatást.

Szellőztetés nem szükséges, mert az oldat (szagtalan), folt nélkül szárad, veszélytelen.

Porszívózni, söprögetni természetesen szabad.

Ha elmúlt a hangyavész, továbbra is figyeljünk oda a környezetünkre, kerüljük a morzsálást, zárjuk el jól a tartós élelmiszereket, és ne tároljunk könnyen elérhető helyen (például a szemetesben) sokáig ételmaradékot, mert ezzel újraindíthatjuk a hangyaproblémát!

A válasz a kérdésre:

A hangya irtás módszere riasztja vagy kiirtja a hangyákat a szer?

A  hangyákat az általunk használt keverékek kiirtják és minden esetben arra törekszünk, az a célunkhogy (házon belül) teljes bolyt egészében kiirtsuk!

Itt jegyezném meg, hogy bár ezek a szerek idővel lebomlanak (két hónap), a hangyák már nem térnek vissza, ugyanis az irtás során a kezelt terület, ekkora már nem tartozik a vonulási útjukba. Ezáltal tartós lesz az írtás.

Lehet, hogy szükséges lesz egy ismétlő hangyaírtás?

Egyes helyeken ismétlő hangyairtó kezelések is szükségesek lehetnek, ez sok tényezőn múlik. Előfordulhat, hogy meg kell ismételnünk a rovarirtást, mert élőlényekkel dolgozunk és az a tapasztalatunk, hogy nincs két egyforma hangya probléma.

Azonban esetek többségében tartós hangyamentességet biztosít egyszeri irtás is!

Ha már több praktikát is kipróbáltunk, de nem értünk el eredményeket a hangya irtás során, akkor inkább hívjunk szakembert, aki azonosítja a hangyafajt és a megfelelő módszerrel megszabadít bennünket ezektől az apró kellemetlen rovaroktól!

Hívjon most! 06-70/318-9108

Permetezéssel, gélezéssel és porozással is végezzünk a hangyairtó munkálatokat, olyan irtószerekkel, melyek mellett gyermeke, háziállata, teljesen biztonságban van, csak a hangyák tűnnek el, de azok garantáltan!

A hangyaboly kiirtása során általában kombináljuk a különböző technológiákat a hatékonyság miatt, azért, hogy tartós legyen a végeredmény!

Kérjen egy ingyenes irtás árajánlatot, nem fogja megbánni!

Ez is érdekelheti Önt, ebben a témában!

Erre a linkre kattintva megtalálja az otthoni megoldást a kertjében megjelenő hangyaboly irtására.

Ide kattintva, pedig megtudhatja, melyek azok a hangya ellen bevethető készítmények, amiket otthon is el tud készíteni, és itt találja leírva azokat a folyamatokat, amiket mindenképpen meg kell tennie a sikeres irtás kivitelezéséhez!

Itt a hangyaboly életét vizsgáljuk meg.

Ezen a linken elolvashatja, hogy hogyan történik a gélezéses hangyaírtás?

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.