Darázsirtás profi módszerekkel és garanciával!

A darázsirtás nettó ára 20.000 forinttól kezdődik

ZAVARJÁK AZ OTTHONÁBAN VAGY A MUNKAHELYÉN A DARAZSAK?

KERESSEN MINKET, KÉRJEN AJÁNLATOT HA ELEGE LETT A DARAZSAK ELLEN FOLYTATOTT KÜZDELEMBŐL!

Miért minket válasszon?

pipa

    Darázsirtási munkánkra 6 hónap garanciát vállalunk, biztosan megszabadítjuk a darazsaktól.

pipa

Az irtás nálunk minden esetben biztonságos. A darázs irtása veszélyes, mert agresszíven védelmezi a fészkét. Védőfelszerelésünk biztosítja számunkra  a maximális védelmet.

pipaA legtöbbször elegendő az egyszeri irtás, mert a darazsak egy kezelés után kipusztulnak.

pipa

Ami biztos, hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb irtószerekkel és eszközökkel végezzük a szolgáltatást.

NETTÓ 20.000,-TÓL

20.000 Ft-tól kezdődik

Az irtás ára függ

  • a fészek elhelyezkedésétől,
  • a fertőzöttség mértékétől,
  • az irtásra váró terület távolságától és
  • számítanak a környezeti tényezők is.

GYORS IRTÁSI IDŐ

Általában fél óra alatt végzünk az irtással. Előfordultak olyan helyzetek, hogy a megrendelő lezárta a fészek bejáratát, és ezzel lassította a munkánkat. Lehet olyan eset is, hogy a darázsfészek magasan van, így alpinista is kell az irtás elvégzéséhez. 

GARANCIA

A szolgáltatásunkra 6 hónap garanciát vállalunk.

Ha a kezelt területen – általában lukon és annak 50-100 cm-es körzetében – továbbra is járnak a darazsak ki-be, dolgoznak, repkednek, akkor bejelentés után díjmentesen újra lekezeljük.

Segítünk eligazodni a darazsak irtásának a témakörében

Darázsirtás során gyakran feltett kérdések - GYIK

Ez a technika az irtás klasszikus formája

A darázsfészek lehet akár falban, széldeszka mögött, földben, szigetelés alatt.

A darazsaknak elég egy apró rés a ki-be repüléshez, a fészeknek már megcsinálják a helyet erős rágószájszervükkel.

A darázs írtás rejtett fészek esetén minden esetben nagynyomású porozógéppel történik, amelybe speciális darázsirtó porozószert használunk. A porozógép 3 bar nyomásra képes, így az apró nyíláson keresztül elemi erővel juttatjuk be a darázsirtó port. Ez már önmagában is pusztításra képes, de a teljes darázsfészek pusztulására kell várni egy napot. Ez azért szükséges mert a darázsírtás során a nem elpusztult darazsak még ki be mehetnek a darázsfészekbe – de pont ez lesz a vesztük! És mi pontosan ezt várjuk el tőlük, hogy a darázsfészek legmélyebb részébe is eljuttassák a darázsirtó port. (ahol a királynő él)

A permetezés során irtószert juttatunk ki permetező segítségével, amely érintőméregként rákerül a testére és felszívódik, majd a kártevő elpusztul.

Az összes általunk felhasznált rovarirtó szer és azok hatóanyagai melegvérűekre nem mérgezőekOTH által engedélyezettek, (tehát Önre, gyerekére, háziállatára sem veszélyes).

Rengeteg féle darázsfaj van, amelyek apró különbséggel, de azért hasonlítanak egymásra.

darázs az üvegenAmi itthon a legtöbbször problémát jelent az emberek lakóterébe való befészkelésével az a német darázs és a kecske darázs. Mindekettő a “tipikus” darázs kinézetű, ahogy gondolkodunk a darazsakról.

A német darázs sárga-fekete színekben figyelhető meg. Mérete 10-15 mm körül van, de ez csupán a dolgozókra érvényes, a királynő hosszúkásabb és nagyobb is.

Teljes átalakulással fejlődnek, a petétől a kifejlett egyedig kb. 4-5 hét alatt jutnak el. Egy királynő dolgozik a család, a darázs kolónia kialakításában, de kedvező feltéltek melett akár 5-6 ezer egyedből is állhat egy fészek állománya, így elképzelhető, hogy augusztus végére, szeptembreben már óriásfészkekkel találkozunk.

A lódarázs nagyban (szó szerint nagyban) eltér a többi darázstól.

lódarázs

Mérete akár kétszer-háromszor akkora lehet, mint az imént említett német darázsé. Színében szintén megtalálható a sárga, de emellett rozsdabarna színeket ölt magára. Az biztos, hogy a lódarázs nem téveszthető össze más darázsfajjal, repülése, vagyis annak hangja is rémisztő. Szaporodásuk hasonló, valamivel lassabban fejlődnek, mint kisebb társaik.

Semmiképpen se próbálják őket maguk kiirtani, de lecsapni se, mert nagyon veszélyesek.

A darazsak családban-kolóniákban élnek, egy-két darázsfajtól eltekintve. A telet csak a darázsanyák élik túl, ők kezdenek bele minden tavasszal (vagy új anyák esetében nyáron), egy új kolónia, egy új darázsfészek építésébe.

darázsfészek az ablak alattdarázsfészeknek védett helyet keresnek, ami lehet a padláson, de falba, szigetelésbe, olykor az ablakpárkány alá is befészkelhetik magukat, ill. földben is előfordulnak. Az első pár hétben a királynőre hárul minden feladat: az építkezés, a darázs peték lerakása, az etetésük stb. Amikor már kifejlett egyedek veszik körül, az ő feladata csak egy dologra korlátozódik: a darázs utódok létrehozására. A darázsfészek bővítése és a darázs lárvák etetése innentől a dolgozók feladata. Éppen ezért nagyon fontos egy darázsírtás során, hogy a darázs királynőt is el kell pusztítani, máskülönben a folyamat nem áll meg.

A darázs leginkább nappal tevékenykedik, nem úgy, mint a lódarázs, aki egész nap aktív lehet. A darazsak tápláléka elsősorban más rovarok és azok lárvái, de később már “mindenre” rárepülnek és “mindent” elfogyasztanak, így kerülnek a tányérjaink közelébe is.

A darázsfészek

darázsfészekből darazsakA darázsfészkek különbözőek lehetnek, szerencsés esetben látjuk őket és ezáltal könnyen irthatjuk is azokat. A még kezdetleges fészkeken, amelyek a darázsanya készít, még látszódnak a “méhsejtek”, amelyben a darázs királynő a petéit bele teszi.

Ezeket a sejteket a darazsak folyamatosan hozzák létre, így nő maga a fészek.

Amikor már nagyobb és a királynő már csak a kolónia népesítésén dolgozik, a fészek köré létrehoznak cellulózból egy papír szerű védő réteget. Ezt már csak akkor hozzák létre amikor már egészen nagy a család, ilyenekkel leginkább padláson, nem látogatott helyeken találkozunk, ahol nyugodtan tudnak fejlődni és dolgozni.

Sajnos manapság a legtöbbször nem is látjuk a fészket, csak a darazsak nagyszámú megjelenését. Ilyenkor körül kell nézni, a házon, földben, padláson, hogy melyik az a luk, rés, repedés, ahonnan a darazsak kirepülnek és vissza – szinte folyamatosan. Ha ez megvan, ott van a rejtett fészek!

Ilyenkor mindenképpen hívjanak minket, mert ha lezárják a lukat valahol máshol fognak kijutni (akár a lakáson belül…), ha meg elkezdik bontani annak sok-sok-sok csípés lesz a következménye.

Szabaddá kell tenniük a környező területet, hogy oda lehessen férni. Bár az irtószer melegvérűekre ártalmatlan, a kiteregetett ruhát, gyerekjátékokat javasolt eltenni onnan, így utána nem kell lemosni azokat.

Normál esetben a darazsak nem lesznek agresszívabbak az irtás során, de a kirepülő darazsak okozhatnak gondot –  amikor kordinálatlanul repülnek. 

Javasoljuk a rovarirtók kihívását, mert a darazsak agresszívvé válhatnak, és a helyzet könnyen veszélyessé fajulhat, ami senkinek sem éri meg. Profi szakemberként vállaljuk a darázsfészkek felszámolását!

Kattintson erre a linkre, amennyiben szeretné megtudni a darázsinváziót megelőző tippeket!

Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

Amennyiben még nem szaporodtak el túlságosan, a legegyszerűbb módja a védekezésnek, ha egyszerű csapdával megfogjuk őket.

Vegyünk egy átlátszó műanyag flakont, majd középmagasságban vágunk rá egy-két, kb. 1 cm átmérőjű lyukat, ezután félig töltsük meg alkoholos folyadékkal (sör, bor, pálinka) és valamilyen tömény szörppel. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük oda, ahol a legtöbb a darázs. (Alkoholos folyadék helyett a cukros víz is megteszi, de akkor kis ecetet is tegyünk bele a méhek védelmében.)

A darazsak szúrásai és méreganyagai

A darazsak nem „csípnek”, hanem szúrásukkal, fullánkjukon keresztül juttatják a méreganyagot áldozatukba, így az emberbe is. Ezek a rovarok meglehetősen ingerlékenyek, fullánkjukat főleg veszély esetén használják, azonban nemcsak végszükségben alkalmazzák.

A szúrás során bejutott méreganyag bekerül a kötőszövetbe, és gyulladást okoz. A darázsszúrás helye megduzzad, fájdalommal, viszketéssel párosul. Amennyiben rosszullét jele mutatkozik, azonnal forduljunk orvoshoz!

A darázsszúrás egyes emberekre nézve igen veszélyes, van, akinél olyan allergiás következményekkel jár, hogy csak az orvosi segítség mentheti meg az életét. Különösen veszélyes a szemen vagy nyakon ért darázsszúrás.

méreganyag legnagyobb részét acetilkolin, valamint alacsony hisztamin, dopamin, szerotonin, kinin, noradrenalin, továbbá nagy molekulatömegű anyagok, így enzimek (kolineszteráz, foszfolipáz-A és -B, hialuronidáz, proteáz) és poliszacharidok alkotják. Toxicitása a rovar táplálékától is függ, a fehérjét fogyasztóké a leginkább mérgező.

Otthon lehet-e tartózkodni a darázs irtás ideje alatt?

Nem csak a munkavégző, hanem a megrendelői oldalon is kiemelt fontosságú a biztonság. Sokan kérdezik, hogy otthon lehet-e tartózkodni a darázs irtás ideje alatt, melyre az esetek nagyon nagy százalékában igen a válasz.

Az általunk használt módszerek és vegyszerek egyaránt engedélyezettek és biztonságosak, ha a fészek nem a lakótérben van, akkor nyugodtan lehet a lakásban vagy a házban tartózkodni.

A felhasznált darázsirtószerek melegvérűekre nem ártalmasok, az irtást követően amikor már eltűntek a darazsak, nyugodtan lehet tartózkodni irtás helyszínén is, gyerekek és háziállatok is biztonságban lesznek.

Sok esetben meghatározó a biztonság mellett a gyorsaság is, mikor tudjuk leghamarabb vállalni az irtást, melyik napszakban végezhető el az irtás.

Leterheltségtől függően igyekszünk a lehető leghamarabb elvállalni az irtást a szolgáltatási területeinken belül.

Minden esetben tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy nem szükséges az esti órákig várni, hogy az összes darázs a fészekben tartózkodjon, megfelelő védőfelszerelésben dolgozunk, így a munka nem szakad félbe, nem szükséges, hogy teljes nyugalomban legyenek a darazsak.

Kérjen itt ajánlatot és kap egy fix árat, valamint a legkorábbi határidőt amikor ki tudunk menni. Egy órás időintervallumot adunk meg általában, és azt tartani is szoktuk!

Porozással dolgozunk, mely tartós hatású darázsirtó szer. Egy nagynyomású géppel történik, amely segítségével a por megtapad a fészek felületén, így a távol lévő és később visszaérkező darazsak is elpusztulnak amikor találkoznak a vegyszerrel.

Amennyiben a fészek nem látható helyen van, és csak a darazsak mozgásából tudunk következtetni a feltételezhető helyre, abban az esetben is a porozás a megfelelő módszer, nem lesz szükség sem bontásra, sem egyéb károkozásra.

Azon a résen keresztül el tudjuk végezni az irtást, ahol a darazsak közlekednek, a por mindenhol egyenletesen szétterül, így biztosítjuk a biztos hatást, hogy mindegyik elpusztul.

Sok esetben az irtás után közvetlenül nagyon nagy aktivitást lehet tapasztalni a fészek környékén. Ez teljesen természetes, a darazsak észlelik, hogy valami nincs rendben, ezért nem mernek sem kifele, sem befele repülni, tobzódnak a fészek bejáratánál, míg előbb-utóbb ösztönszerűen berepülnek a mérgezett területre, ezután pedig elpusztulnak.

kezelés után ez az állapot akár órákig is eltarthat, azonban az esti órákra az összes rovar visszamegy a fészekbe, másnapra az összes elpusztul.

Amennyiben a fészek, és a kezelés helyszíne frekventált részén történt a háznak, vagy a kifújt fehér por zavaró, azt nyugodtan le lehet mosni a felületekről, sima vízzel letakarítható, azonban mindig tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy a vegyszer nem csak taglózó (rovarölő), hanem távol tartó hatású is.

Mit kínálunk a cégeknek? Mit kínálunk a Lakossági ügyfeleinknek?

Darázsirtás ára - 20.000 Ft-tól

 A pontos árak meghatározásához,  telefonos vagy email-es egyeztetés szükséges, után tudjuk a pontos árat megmondani.

A rovarirtás árak tájékoztató jellegűek, pontos árat további egyeztetés után tudunk adni. Az árak irányadó nettó árak.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, és akár még aznap pontos árat kaphat a kártevőirtás szolgáltatásunkról.

Bizonyos esetekben ingyenes helyszíni felmérést végzünk, a pontos összeg meghatározása miatt.

Mitől függ az ár?

A rágcsáló és rovarirtás ára az alábbiaktól függ

Mit tartalmaz az ár?

A  rovarirtás ára minden esetben az alábbiakat tartalmazza

Rattler Egészségügyi Szolgáltató Kft.

A darázsirtás folyamata

darázs

Az irtás során garantáltan megszabadítjuk a kártevőktől!

Mindegy nekünk, hogy lódarázsfészek vagy más „sima” darázs, az eredmény ugyanaz, Ön nyugodt lehet.

A darázsirtást profi eszközeinkkel bármely napszakban tudjuk végezni.

Budapesten és Pest megyében az írtás garanciával magánszemélyeknél, cégeknél, közületeknél.

Azonban ha már megtörtént a baj!

A darazsak viszonylag gyors szaporodása és ezáltal a fokozott vészhelyzet miatt kiirtásuk halogatása nem célszerű, mert elszaporodásuk okán még veszélyesebb és költségesebb folyamatot jelent. Cselekedjen azonnal!

Ha a darazsak kellemetlenkednek Önnél, a rovarirtó Rattler Kft. jön, a kártevők mennek.

Hívjon most! 06-70/318-9108

darázs csápok
darázs fészke épül

Guti Tamás szakértő blogja

Darazsak ellen mit tehetünk?

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legjobb védekezési módszereket a darázs ellen, mégpedig a megelőzést. 

Darázs ellen milyen módszerekkel vehetjük fel a harcot?

A darázs ellen a védekezésnek többféle lehetősége van, én most a megelőzésről fogok írni, amikor már tömeges mennyiségben látjuk a kertünkben repkedni ezeket a rovarokat, akkor a folyamatot, azaz a darázsirtást szakemberre kell bízni, nézze meg, MI hogy dolgozunk!

Hogyan oldjuk meg a problémáját?

Hogyan történik a kapcsolatfelvétel?

1. Kártevő bejelentése

A kártevő bejelentése megtörténhet telefonon is, Ön felhív minket vagy visszahívást kér. Esetleg emailben kér tőlünk árajánlatot.

2. Felvesszük Önnel a kapcsolatot

Visszahívjuk. Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Megbeszélik a probléma részleteit, a kiszállási címet. Ekkor már tudunk adni egy pontos árat.

3. Megtörténik az irtás

Kártevőirtó szakértőink kimennek a helyszínre és elvégzik az irtást. Amennyiben szükséges egyeztetnek egy következő időpontot. 100%-os siker érdekében.

Darázsirtással, darázsfajtákkal kapcsolatos írásaink:

Kecskedarázs epret eszik
Blog
Guti Tamás

Darázsirtási tévhitek

………..és valóság Darazsak gyakran okozhatnak bosszúságot, különösen a nyári hónapokban, amikor kint üldögélünk, vagy piknikezünk a szabadban, amikor jön a kérdés, hogyan szabaduljunk meg tőlük,

Tovább olvasom »
Darázsfészek
Blog
Guti Tamás

Darázsfészek

Az ízeltlábúak „építészetének” igazi mesterműve a darázsfészek. Mint ahogy a darázs fajták nagyban különböznek, úgy a fészkeik szerkezete, elhelyezkedése és az építéshez használt anyagok megválasztása

Tovább olvasom »
Blog
Guti Tamás

Darázs infók

Miért fontos, hogy különbséget tudjunk tenni a darázs fajták között? Darázs infók kövezkeznek: Erre a válasz, hogy azért (is), mert például van közöttük olyan faj,

Tovább olvasom »
Blog
Guti Tamás

Darázsfajták

Darázsfajták, a kecskedarázs és a német darázs, minden amit érdemes tudni róluk A darázsfajták bemutatását folytatjuk ebben a cikkben is. Mint már a korábbi bejegyzéseinkből

Tovább olvasom »
Blog
Guti Tamás

Tőrösdarázs

Ebben a bejegyzésben egy veszélytelen és védett darázsfajtát szeretnék bemutatni, és megmutatni azt, hogy mi a különbség a tőrösdarázs és a valóban veszélyes lódarázs között.

Tovább olvasom »
lódarázsfészek
Blog
Guti Tamás

Lódarázsfészek

Miért veszélyes a lódarázsfészek eltávolítása? A lódarázsfészek eltávolítása és a lódarázsirtás csak és kizárólag szakemberek beavatkozásával valósulhat meg! A lódarazsat nevezik európai lódarázsnak is, mert a redősszárnyú

Tovább olvasom »
darázsfészekből darazsak
Blog
Guti Tamás

Darázsirtás gyakori kérdések

Darázsirtás – amit fontos tudni Az elmúlt évek során több, mint 1000 darázsfészket sikerült ártalmatlanítanunk, megszüntetnünk, és az esetek többségében ugyanazokkal vagy nagyon hasonló kérdésekkel

Tovább olvasom »
darazsfészek - darázs ellen mit tegyünk
Blog
Guti Tamás

Darázs ellen

A darázs ellen az ember A darázs ellen a védekezésnek többféle lehetősége van, én most a megelőzésről fogok írni, amikor már tömeges mennyiségben látjük a kertünkben

Tovább olvasom »

Ha darázsirtása van szüksége, akkor hívja szakértő csapatunkat!

Megbízható, diszkrét gyors szolgáltatás a Rattler Kártevőirtó szakvállalattól

Darázsirtás Budapest kerületeiben Budapest kerületeiben a darázsirtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott darázzsal, akár társasház területén vagy cégénel, a darázsirtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.