Hangyaírtás gélezéssel

hangyaírtás gélezéssel

Bejegyzés megosztása

Miért szükséges a hangyaírtás?

Mindenképpen szükséges, mert azon túl, hogy a jelenlétük zavaró, a látványuk nem túl kellemes, némelyikük még csípéseket is okoz a bőrünkön, és a hangya hordozója lehet különböző betegségeknek, kórokozóknak, amelyek emberekre is veszélyt jelenthetnek.

Minden élelmiszerbe belemásznak, a kamrában, a konyhaszekrényben, megrágcsáljak az összes lezáratlan élelmiszert, a cukortól a kekszeken át a gyümölcsökig, – de igazából ez a felsorolás végtelen lehet – lábukra tapadt kórokozókat az élelmiszerre tapasztják, amit mi elfogyasztunk.

Kint a kertben a gyümölcsfákat és a zöldségeket károsítják, nem csak úgy, hogy megrágják a levelet és a termést, hanem levéltetveket nevelgetnek, azért, mert kedvelik a váladékukat a mézharmatot. Csakhogy a tetvek is károsítják a növényeinket azzal, hogy szívogatják a leveleiket.

„Érdekesség, hogy a kóbor hangyák végeznek áldásos tevékenységet is, mert amikor az éhes hangyaboly csapatok megjelennek egy ültetvényen, akkor az hamar megtisztül férgektől. Minthogy a kóbor hangyáknak hatalmas mennyiségű táplálékra van szükségük, kénytelenek bizonyos idő múlva a teljesen kifosztott területet elhagyni és fészküket más helyen újra megépíteni, amely egy időre a rablóhadjáratoknak ismét főhadiszállása. Nagyon érdekes ezeknek a vad nomádoknak a költözése. Nagy körültekintéssel készítik ezt elő, és ha az új fészek helyét megállapították, utat építenek odáig. Rendszerint hosszú földalatti folyosókat ásnak és ott vonul a költöző csapat. Ha a föld felszínén vezet az útjuk, akkor ezeken a helyeken erős katonaosztagokat állítanak fel. Órákon keresztül, sokszor napokig özönlik ezeken az utakon a költözők serege, amelynek minden tagja egy-egy lárvát vagy bábot cipel. Mikor az egész sereg elvonult, a védelemre felállított katonák utánuk mennek. A kóborhangyák vonulásaik közben nem ismernek semmiféle akadályt. Semmitől vissza nem riadva mennek hegyre fel és hegyről le, ha kell, még kisebb vizeken is átvergődnek.”

Mi a megoldás a hangyaboly ellen?

Az ellenük folytatott küzdelem céleszközei lehetnek a permetezés, a porozás vagy a gélezés.

Hogyan történik a gélezéses hangyaírtás?

Géles hangyaírtás alkalmával az adagolós gélezőpisztolyból juttatjuk ki a speciális hangyairtó zselét, ami tulajdonképpen számukra egy csalétek, aminek nem tudnak ellenállni, vonzó hatású a számukra. Ez bioaktivitás révén, a hangya természetes anyagcseréje és emésztése során lép működésbe, elfogyasztása után a rovar lebénul, és elpusztul.

A késleltetett halálozás miatt nagyobb mennyiségű csalétek fogyasztásra ösztönzi a hangyákat, akik ezáltal visszatérnek a bolyba, és a horizontális transzfer útján a többi hangyát is megfertőzik. A hangyák megosztják a csalétket, a fiasításban is résztvevő egyedek között is, így a királynő elpusztulásához vezet, ezzel megszüntetve a teljes fertőzést. A szivacsos anyagok sem nyelik el, így több lehetőséget biztosít arra, hogy a hangyák számára könnyen elérhető legyen.

Ennek a szintelen-szagtalan hangyairtógélnek erős vonzó hatása van, mint az imént említettük és hosszú ideig megőrzi ezt a vonzó és ölőhatását.

Ez az anyag nem hagy foltot, a legtöbb szituációban alkalmazható, legyen az egy vízszintes felület alsó része, vagy egy függőleges felület, a gél az adott helyen marad. A kihelyezett állomások a hangyák eltűnését követően könnyedén beszedhetőek.

Azért ajánljuk ezt a hangyaírtó eljárást, mert:

pipaKisgyermekek mellett és várandós nők közelében is teljesen biztonságos!

pipaA hangyairtó gélnek nincs kellemetlen szaga, nem hagy foltot, és jól el tudjuk rejteni, így a hangyák sokáig falatozhatnak belőle,

pipaA hangyák a megtalált táplálékot visszaviszik a bolyba, ezért az egész bolyt ki tudja pusztítani a gélezéses eljárás.

pipaEz a módszer hosszabb időre képes megoldani a problémát.

Biztonságos ez a hangyaírtási eljárás?

Igen, 100%-osan, az általunk használt hangyairtó szerek teljesen biztonságosak, csak és kizárólag a kártevőkre jelentenek veszélyt.  Alkalmazható gyermekek, kutyák, macskák, vagy más háziállatok mellett is. Az összes általunk felhasznált rovarirtó szer és azok hatóanyagai melegvérűekre nem mérgezőek, OTH által engedélyezettek.

Azonban, ha kedvtelésből hüllőket, rovarokat, vagy más hidegvérű állatokat tart, arról feltétlenül tájékoztassa a hangyaírtó végző szakembert!

Elő kell készülni a hangyairtásra?

Általában nem szükséges semmiféle különleges előkészület, és a lakást sem kell elhagyni az irtás idejére. Érdemes megfigyelni, hogy merre van a hangyák vonulási útja, merre lehet a fészkük. Az elől hagyott élelmiszereket dobozokba kell lezárni, úgy, hogy ne férhessenek hozzá, így csak a gél legyen elérhető számukra, ezzel is ösztönzve őket arra, hogy azt fogyasszák el. És az összes felesleges rést és repedést érdemes lezárni a hangyák elől, a cél, hogy lezárjuk a további behatolási kapukat.

Ha már mindent kipróbált, de maradt a hangyaboly

A hangyák elszaporodása miatt kiirtásuk halogatása nem célszerű, mert idővel nehezebb és költségesebb folyamatot jelent.

Cselekedjen azonnal!

Hívjon most, mi szakszerű hangyaírtást végzünk, gyorsan, hatékonyan és garanciával!

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.