Mi a blogbejegyzésünk célja?

Szerkesztői irányelvünk

 Rattler Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Szeretnénk megmutatni, hogy mi az oka annak, hogy bejegyzéseket teszünk közzé, milyen forrásokra támaszkodnunk egy-egy cikkben, honnan vannak a képek amiket felhasználunk és mi célból osztunk meg egy-egy érdekes, tanulságos információt, mint például a patkánytérkép.

Mi a blogbejegyzésünk célja?

Miért írunk cikket a rovarokról és azok irtásáról?

Azért, mert......

Segíteni akarjuk az embereket abban, hogy ha még nem súlyos a kártevők okozta helyzet akkor a kártevőirtást saját maguk, akár könnyen beszerezhető alapanyagokkal meg tudják oldani. Pl. A hangyák ellen mit tehetünk a kertünkben – című írásunk.

Azonban, preventív jelleggel, szeretnénk felhívni a figyelmüket az otthoni irtás lehetséges veszélyeire is, hogy megóvjuk őket és a környezetüket egy esetleges balesettől. Pl. darazsak otthoni irtásáról is írtunk, melyek csípésére elég sokan allergiás tüneteket produkálnak, ami nem megfelelő ellátás hiányában akár halált is okozhat. Pl. Lódarázsfészekről írt cikkünk.

Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, egyrészt azért, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok, pl., ha nem hagyunk fészek helyet és élelmet a patkányoknak, akkor nagy valószínűséggel nem telepszenek meg az ingatlanunkban.)

Másrészt, hogy ismerjék fel azokat a rovarokat, amelyek teljesen ártalmatlanok, pl., ilyenek a tőrősdarazsak, nem kell tőlük megijedni, pánikolni, csak pár nap és maguktól tovább állnak, illetve védettek is, elpusztításuk esetén 50 000 forintot kell fizetni.

A képek megosztásával is azt a célt kívánjuk szolgálni, hogy ezeket a rovarokat – kártevőket fajon belül is meg tudja különböztetni az olvasó. Pl. Kecskedarázs – Németdarázs vagy a három csótányfajta bemutatása stb.

A képeken lehetőségünk van bemutatni egy rovar okozta csípést, ami szintén nagy segítség a lakosságnak abban, hogy eligazodjon és felismerje, beazonosítsa, hogy milyen kártevővel van dolga. Például ilyen az ágyipoloska csípéséről készült bejegyzésünk is.  Így, ha arra kerül a sor, és rovarirtót kell hívni, a bejelentéssel is könnyebb dolga lesz az olvasónknak.

Mennyire hiteles és megbízható forrásból dolgozunk?

Azon anyagokat, amiket felhasználunk, azokat ellenőrizzük és mindig megjelentetjük, mind az inspiráló cikk szerzőjét vagy azt a weboldalt, ahonnan vettük az információt. Például a Patkányatlaszt, amelyet az Index website-ján találtunk és érdekesnek gondoltuk, megosztottuk, így elérhetővé tettük a mi olvasóink között is.

Sok esetben hiteles forrásként használjuk a Wikipédia Szabad Enciklopédia tudás anyagát, ezt azért tesszük, mert az általunk tanultakat minden esetben híven tükrözi vissza a leírás. Továbbá ez egy jól, azaz tematikusan összefoglalt tartalom, ami nemzetközi szinten megjelöli az alaphivatkozásokat (is) és a kapcsolódó tartalmi anyagokat is.

Mi az általunk felhasznált képek forrása?

A weboldalunkon az általunk készített fotókat is használunk, amiket munkánk során készítettünk, ebben az esetben nem jelezzük külön a képek forrását.

Ha a forrás meg van jelölve, akkor olyan weboldalról töltjük le a képet, (amit minden esetben meghivatkozunk) ahol ez ingyenes keretek között megengedett és publikálható. Az esetek többségében adomány jelleggel néhány eurót utalunk azoknak a szerzőknek, akik ingyenesen felhasználásra kínálják fotóikat és mi ezekből néhányat használtunk.

Van-e ÁSZF-ünk?

Igen, van. Az ÁSZF -ünk célja az Ügyfél és a Szolgáltató közötti jogviszony szabályozása, az általunk nyújtott szolgáltatások jogi feltételeinek és körülményeinek meghatározása. Ennek a weboldalnak a láblécében megtalálható, elolvasható az ÁSZF -ünk.

Mi alapján írunk szakértői cikkeket a rovarirtás és rágcsálóirtás témakörben?

A kártevőirtás a családunkban hagyománynak nevezhető, mi, a jelenlegi tulajdonosok már a harmadik generáció vagyunk.

2013.-ban vettük át a Rattler Kft. irányítását az unokatestvéremmel a Nagyapánktól. 

Nagyapánk, Keglovits Miklós már a 70-es évektől kezdve ezt a szakmát űzi, elsők között volt, akinek engedélyezték, hogy egyéni vállalkozóként működhessen.

Akkor még nem volt ekkora választék a technológiából, viszont az irtószerek összetevőinek a megválasztásából több lehetőség kínálkozott, ezért rengeteg dolgot még Ő talált ki és készített el a tapasztalatai alapján, amik aztán később megjelentek a gyártóknál, forgalmazóknál.

Nagyapánk sokat tett a szakmáján belül is, alapító tagja a Magyar Egészségügyi Gázmesterek Egyesületének.

Rengeteget tanultunk tőle a kártevőkről, a különböző irtószerekről, azok hatékony felhasználásáról és a megrendelőkkel való kommunikációról. Ma már elmúlt 80 éves, de a szakmát még mindig űzi, kisebb és nagyobb munkáit is nagy odaadással végzi.

Amit tőle nem tanultunk meg (nem volt belőle sok), azt a 1,5 éves kártevőirtó szakmunkás és a ráépülő egyéves egészségügyi gázmesteri képzésen tanultuk meg. (Elvégezve: Kártevőirtó szakmunkás – 2010, Eü.-i gázmesteri 2014)

Valljuk, hogy az elmélet mellett a napi gyakorlatból, szakújságokból, más kollégákkal való beszélgetésekből is tanulhatunk, sőt muszáj is, mert a mi szakmánk is folyamatosan változik.  Gondolunk, itt az irtószerek változására (engedélyek megszűnése).

Amit Nagyapánktól tanultunk, azokból a szerekből már csupán pár féle áll a rendelkezésünkre, az eszközök ugyan folyamatosan fejlődnek, de mindeközben új kártevők is megjelennek. 

A cikkek többségét Guti Tamás ügyvezető igazgató és kártevőszakértő kollégánk írja, Ő az az elhivatott szakmáját  szerető kártevőirtó, aki a a tanulmányai alapján és a több ezer kártevőirtás sikeres megoldása után megírja a kivonatokat, hogy az otthoni kártevőirtást sikeresen elvégezhesse az olvasó.  

Guti Tamás

Ügyvezető, egészségügyi gázmester

Mi a sikerünk titka?

"Együtt egy nagyon jó csapatot alkotunk, mindenkinek az erősségeit kihasználva tartjuk szem előtt a megrendelők elégedettségét. Ezt rugalmassággal, hatékonysággal és kommunikációval tartjuk a maximumon minden nap."

Rattler Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Az erősségeink

Az általunk végzett kártevőirtás, gyors preciz és diszkrét. Szakembereint több éves gyakorlati taopasztalattal rendelkeznek az irtás kapcsán, már majdnem mindent láttunk és megoldottunk ebben a szakmában.

Tegye próbára tudásunkat Ön is!

szakértelem
100%
hatékonyság
100%
Megbízhatóság
100%
Diszkréció
100%

A bejegyzéseinkkel szeretnénk segíteni Önöket az otthoni rovarirtás és rágcsálóirtás megoldásokkal

Egércsapda
Blog
Guti Tamás

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog
Guti Tamás

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Kecskedarázs epret eszik
Blog
Guti Tamás

Darázsirtási tévhitek

………..és valóság Darazsak gyakran okozhatnak bosszúságot, különösen a nyári hónapokban, amikor kint üldögélünk, vagy piknikezünk a szabadban, amikor jön a kérdés, hogyan szabaduljunk meg tőlük,

Patkányirtási problémák
Blog
Guti Tamás

Patkányirtási tévhitek

Hogyan irtsuk a patkányokat hatékonyan? A patkányokkal való megküzdés mindig is kihívást jelentett az emberek számára. Ezek a rágcsálók nemcsak károkat okozhatnak az otthonunkban és

Darázsfészek
Blog
Guti Tamás

Darázsfészek

Az ízeltlábúak „építészetének” igazi mesterműve a darázsfészek. Mint ahogy a darázs fajták nagyban különböznek, úgy a fészkeik szerkezete, elhelyezkedése és az építéshez használt anyagok megválasztása

Blog
Guti Tamás

Hogyan irtsuk ki a patkányokat – avagy a patkánymérgek

Patkánymérgek a rágcsálók elleni küzdelemben 1. Csirkeólak folytonos ellenőrzése: Az első lépés a patkányok elleni küzdelemben az, hogy a csirkeólakat rendszeresen ellenőrizzük és karbantartjuk, erről

Blog
Guti Tamás

Patkányirtás a csirkeólban és környékén

A patkányok által okozott károk és veszélyek a mezőgazdasági területeken és az állattartó telepeken (IS) jelentős problémát okoznak. A csirkeól különösen vonzó célpont a patkányok