Hangya ellen házilag

hangya

Bejegyzés megosztása

Otthon elkészíthető irtószer tippek egy rovarirtó szakértőtől

Mielőtt felsorolnánk a lehetséges otthoni hangya ellen bevethető készítményeket, leírnám azokat a folyamatokat, amiket mindenképpen meg kell tennünk a házilag előállított irtószer kihelyezése, alkalmazása előtt!

Hangya ellen az első lépés, amit meg kell tennünk, ha rovar mentesíteni szeretnénk az otthonunkat:

Ilyenkor a célunk az, hogy ne legyen elől semmi olyan dolog, ami vonzza őket:

 

pipaAz élelmiszerek és a kommunális hulladék el és lezárása. Fedéllel lezárható, szinte „légmentes” műanyag konténerekben, kukákban.

pipaAz összes élelmiszert, gyümölcsöket, zöldségeket, szörpöt stb. tegyük el, egy szintén zárható, védett helyre.

pipaA lehullott morzsát, az ételdarabokat szedjük össze azonnal, és a jól lezárható szemetesünkbe gyűjtsük.

lyenkor a célunk az, hogy távolítsuk el azonnal a még élő példányokat:

 

Szükséges lehet, egy alapos porszívózás, mely azonban csak az épp ott lévő és az elhullott példányokat tünteti el, a rejtőzködő hangyákat vagy a tojásaikat nem.

pipaFontos, hogy ne felejtsük el a porzsák azonnali ürítését, mert amelyek még élnek, kimászhatnak a porszívóból és akkor bizony nem javul a helyzet.

pipaA nagyobb bútorokat (szekrénysorokat, komódokat, ágyakat stb.) legalább 15 – 20 cm-re húzzuk el a faltól. Így a bútorok mögött (alatt) is felseperjünk-felmossunk.

pipaA hatékony írtás érdekében végezzünk sós vagy a timsós vízzel való alapos és gyakori felmosást.

A hangyák a fal kisebb résein, különböző repedéseken, apró nyílásokon keresztül is behatolhatnak, így ezeket a nyílásokat érdemes szigetelni, betömni, hogy többé ezeket ne tudják a ki- be járáshoz használni.

Ha ezekkel az előkészületekkel megvagyunk, jöhet hangyák kiirtása házilag.

Hangya ellen házilag – hangyaírtó illóolajos keverék készítése otthon

Levendula illóolaj

Csepegtessen levendulaaromát a lakás azon pontjaira, ahol felfedezi a hangyákat, itt is a szag lesz az, ami elriasztja őket. Ha már elszaporodtak, irtópermetet készíthet, akképpen, hogy a cseppekhez adjon egy kevés vizet, majd fújja le őket.

Hangya ellen – borsmenta vagy fahéj illóolaj + ecet + víz – permet készítése

A legtöbb illóolajjal működik, de talán a borsmenta bizonyult a leghatékonyabbnak.  Itt is egy keveréket készíthetünk ebből az illóolajból, majd permetezzük le őket és a felfedezett vonulási útvonalukat is!

– negyed csésze víz

– negyed csésze ecet

– 14 csepp illóolaj

A permet: negyed csésze víz + negyed csésze ecet +14 csepp illóolaj

Hangya ellen házilag – hangyaírtó keverékek készítése otthon

Sütőpor és kukoricaliszt

Készítsen egy keveréket a sütőporból és a kukorica lisztből (a sütőporból kevesebb is elég), majd szórja ezeket a vonulási útjukra, ha megoldható be a bolyba, a rovarok ezt magukkal viszik a fészekbe, ahol elfogyasztják, majd elpusztulnak tőle.

Őrölt fahéj

Ezek a bogarak érzékenyek a szagokra, vannak olyan illatok, amik vonzzák és olyanok, amik taszítják őket. Ennek a módszernek ez az alapja, a fahéj számukra nem tartozik a vonzó illatok közé és inkább kerülik, így lezárva, megakadályozva a vonulásukat.

Hangyaírtás szódabikarbóna és porcukor keverékkel

Ezzel a keverékkel odacsalogatjuk, majd csak ezután pusztítjuk el a kártevőket. Keverjük össze a cukrot és a szódabikarbónát és szórjuk rá a hangyákra, vagy csak azokra a helyekre, ahol általában meg szoktak jelenni. A hangyák ugyanis az édes íz miatt megeszik a keveréket, a cukorral együtt a szódabikarbónát is, ami viszont káros rájuk és elpusztítja őket.

Hintőpor, krétapor

A hintőporon és a krétaporon nem másznak keresztül a hangyák. Húzzon egy vonalat az ablakok, ajtók és azon pontok körül, ahol bemennek, és messzire el fogják kerülni.

Meddig érdemes próbálkozni a házilagos hangyaírtással?

Érdemes megjegyeznem, hogy maximum egy, esetleg két hét az, amit az otthoni kísérletezgetésre érdemes rászánni, és ez is csak abban az esetben javasolt, ha nem jelentős a hagyafertőzöttség, azaz csak egy – két hangyát találunk az otthonunkban és csak egy- egy helységben nem az összes szobában!

Ha az otthonában már tömegesen jelen vannak, és nagyon elszaporodtak, már semmit nem lehet a konyhaszekrényben dobozolás nélkül tárolni, mert már ott is hemzsegnek, akkor javasom, hogy minél előbb kérje a szakemberek segítségét!

A hangyák elszaporodása miatt kiirtásuk halogatása nem célszerű, mert idővel nehezebb és költségesebb folyamatot jelent. Cselekedjen azonnal!

Tekintse meg a mi biztonságos, gyors és hatékony megoldásainkat a hangyaírtás témakörében! Kattintson!

Hívjon minket azonnal!     06-70/318-9108

Ha a kártevők kellemetlenkednek Önnél, a rovarirtó Rattler Kft. jön, a hangyák mennek.

 

Ez is érdekelheti Önt:

Hangyák ellen mit tehetünk a kertben

Hangyairtó praktikák otthonra, a hangya csali.

Hangyairtás, ahogy mi végezzük.

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Darazsak a cukros fánkon
Blog

Darázsirtás falból

A darazsak megtelepedése a ház falában kellemetlen és az emberre nézve komoly veszélyeket is rejthet magában. A falba költözött darazsak eltávolítása különleges figyelmet és szakértelmet

darázs csápok
Blog

Darázsirtás családi házaknál

A darazsak megtelepedése a családi házunk körül kifejezetten veszélyes is lehet, különösen, ha kisgyermekek vagy allergiás családtagok is élnek velünk. A darázsirtás családi házaknál kiemelt

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.