Hangya ellen házilag

Otthon elkészíthető irtószer tippek egy rovarirtó szakértőtől

Mielőtt felsorolnánk a lehetséges otthoni hangya ellen bevethető készítményeket, leírnám azokat a folyamatokat, amiket mindenképpen meg kell tennünk a házilag előállított irtószer kihelyezése, alkalmazása előtt!

hangya ellen

A kép forrása: Istockphoto

Hangya ellen az első lépés, amit meg kell tennünk, ha rovar mentesíteni szeretnénk az otthonunkat:

Ilyenkor a célunk az, hogy ne legyen elől semmi olyan dolog, ami vonzza őket:

pipaAz élelmiszerek és a kommunális hulladék el és lezárása. Fedéllel lezárható, szinte „légmentes” műanyag konténerekben, kukákban.

pipaAz összes élelmiszert, gyümölcsöket, zöldségeket, szörpöt stb. tegyük el, egy szintén zárható, védett helyre.

pipaA lehullott morzsát, az ételdarabokat szedjük össze azonnal, és a jól lezárható szemetesünkbe gyűjtsük.

hangya az ételen

A kép forrása:Istockphoto

Ilyenkor a célunk az, hogy távolítsuk el azonnal a még élő példányokat:

Szükséges lehet, egy alapos porszívózás, mely azonban csak az épp ott lévő és az elhullott példányokat tünteti el, a rejtőzködő hangyákat vagy a tojásaikat nem.

pipaFontos, hogy ne felejtsük el a porzsák azonnali ürítését, mert amelyek még élnek, kimászhatnak a porszívóból és akkor bizony nem javul a helyzet.

pipaA nagyobb bútorokat (szekrénysorokat, komódokat, ágyakat stb.) legalább 15 – 20 cm-re húzzuk el a faltól. Így a bútorok mögött (alatt) is felseperjünk-felmossunk.

pipaA hatékony írtás érdekében végezzünk sós vagy a timsós vízzel való alapos és gyakori felmosást.

A hangyák a fal kisebb résein, különböző repedéseken, apró nyílásokon keresztül is behatolhatnak, így ezeket a nyílásokat érdemes szigetelni, betömni, hogy többé ezeket ne tudják a ki- be járáshoz használni.

+1 Tipp: Az irtás előtt azonosítsuk be, hogy milyen hangyafajjal állunk szemben, mert ha úgy döntünk, hogy csalit veszünk, akkor érdemes tudni azt, hogy nem minden csalétek működik minden fajtánál!

 

Ha ezekkel az előkészületekkel megvagyunk, jöhet hangyák kiirtása házilag.

Hangya ellen házilag – hangyaírtó illóolajos keverék készítése otthon

Ha elvégeztük a fenti előzetes feladatokat, és nem szeretnénk vásárolni irtószereket, az otthoni praktikák bevetésével próbálkozhatunk.

Levendula illóolaj

Csepegtessen levendulaaromát a lakás azon pontjaira, ahol felfedezi a hangyákat, itt is a szag lesz az, ami elriasztja őket. Ha már elszaporodtak, irtópermetet készíthet, akképpen, hogy a cseppekhez adjon egy kevés vizet, majd fújja le őket.

Hangya ellen – borsmenta vagy fahéj illóolaj + ecet + víz – permet készítése

hangyairtó illóolajok

A legtöbb illóolajjal működik, de talán a borsmenta bizonyult a leghatékonyabbnak.  Itt is egy keveréket készíthetünk ebből az illóolajból, majd permetezzük le őket és a felfedezett vonulási útvonalukat is!

– negyed csésze víz

– negyed csésze ecet

– 14 csepp illóolaj

A permet: negyed csésze víz + negyed csésze ecet +14 csepp illóolaj

Hangya ellen házilag – hangyaírtó keverékek készítése otthon

Sütőpor és kukoricaliszt

Készítsen egy keveréket a sütőporból és a kukorica lisztből (a sütőporból kevesebb is elég), majd szórja ezeket a vonulási útjukra, ha megoldható be a bolyba, a rovarok ezt magukkal viszik a fészekbe, ahol elfogyasztják, majd elpusztulnak tőle.

Őrölt fahéj

Ezek a bogarak érzékenyek a szagokra, vannak olyan illatok, amik vonzzák és olyanok, amik taszítják őket. Ennek a módszernek ez az alapja, a fahéj számukra nem tartozik a vonzó illatok közé és inkább kerülik, így lezárva, megakadályozva a vonulásukat.

Hangyaírtás szódabikarbóna és porcukor keverékkel

Ezzel a keverékkel odacsalogatjuk, majd csak ezután pusztítjuk el a kártevőket. Keverjük össze a cukrot és a szódabikarbónát és szórjuk rá a hangyákra, vagy csak azokra a helyekre, ahol általában meg szoktak jelenni. A hangyák ugyanis az édes íz miatt megeszik a keveréket, a cukorral együtt a szódabikarbónát is, ami viszont káros rájuk és elpusztítja őket.

Hintőpor, krétapor

A hintőporon és a krétaporon nem másznak keresztül a hangyák. Húzzon egy vonalat az ablakok, ajtók és azon pontok körül, ahol bemennek, és messzire el fogják kerülni.

Meddig érdemes próbálkozni a házilagos hangyaírtással?

Érdemes megjegyeznem, hogy maximum egy, esetleg két hét az, amit az otthoni kísérletezgetésre érdemes rászánni, és ez is csak abban az esetben javasolt, ha nem jelentős a hagyafertőzöttség, azaz csak egy – két hangyát találunk az otthonunkban és csak egy- egy helységben nem az összes szobában!

Ha az otthonában már tömegesen jelen vannak, és nagyon elszaporodtak, már semmit nem lehet a konyhaszekrényben dobozolás nélkül tárolni, mert már ott is hemzsegnek, akkor javasom, hogy minél előbb kérje a szakemberek segítségét!

A hangyák elszaporodása miatt kiirtásuk halogatása nem célszerű, mert idővel nehezebb és költségesebb folyamatot jelent. Cselekedjen azonnal!

Tekintse meg a mi biztonságos, gyors és hatékony megoldásainkat a hangyaírtás témakörében! Kattintson!

Hívjon minket azonnal!     06-70/318-9108

Ha a kártevők kellemetlenkednek Önnél, a rovarirtó Rattler Kft. jön, a hangyák mennek.

 

Ez is érdekelheti Önt:

Hangyák ellen mit tehetünk a kertben

Hangyairtó praktikák otthonra, a hangya csali.

Hangyairtás, ahogy mi végezzük.