Hogyan irtsuk ki a patkányokat – avagy a patkánymérgek

Bejegyzés megosztása

Patkánymérgek a rágcsálók elleni küzdelemben

1. Csirkeólak folytonos ellenőrzése:

Az első lépés a patkányok elleni küzdelemben az, hogy a csirkeólakat rendszeresen ellenőrizzük és karbantartjuk, erről ebben a cikkben már írtunk. A patkányürüléket az ólban és körülötte, a földbe ásott lyukakat, a rágcsálási nyomokat, az éjszakai kaparászó hangokat kezeljük intő jelként.

2. Rágcsálócsapdák:

Használjunk rágcsálócsapdákat a patkányok irtására. Vegyünk olyan csapdákat, amelyek kifejezetten patkányok ellen készültek, és vigyázzunk arra, hogy ezek ne okozzanak veszélyt a csirkékre vagy más háztáji állatokra. A csapdákat rendszeresen ellenőrizni és tölteni kell.

Ezen a képen patkányürüléket fotóztunk egy csirkeólban, ami egyértelmű jele annak,  hogy a csirkeólban és annak környékén patkányok vannak.

Ezen a képen patkánymérget látunk, ami egy kulccsal zárható dobozban kerül kiheleyzésre, a haszonállatok élőhelyére úgy, hogy csak a kártevők férhetnek hozzá!

3. Patkányméreg:

A patkányméreg használata is hatékony módszer lehet a patkányok elleni küzdelemben, de óvatosan kell eljárni, különösen, ha csirkeólakban használjuk.

Válasszunk olyan csapdákat amely nem veszélyezteti a háztáji állatokat, és kerüljük az erősen mérgező anyagokat.

VAGY:

A patkánymérget csak olyan helyeken helyezzük ki, ahol a csirkék nem érik el. Például speciális patkánycsapdába, amihez a csirkék nem tudnak hozzáférni.

Patkánymérgek típusa

Patkánymérgek számos típusa elérhető a boltokban, és ezeket általában könnyen beszerezhetjük. Fontos, hogy a patkánymérgek használata biztonságosan és felelősségteljesen történjen, és mindig tartsuk be a gyártó által ajánlott utasításokat!

Az alábbiakban néhány közönséges típusú patkányméreg vagy patkányirtásra alkamlas megodás

Közvetlenül alkalmazható mérgek: Ezek a mérgek általában granulált formában vagy blokkokban érhetők el, és közvetlenül kihelyezhetők a patkányok által bejárt területeken. Hatékonyak, de fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy más állatok vagy gyermekek ne férjenek hozzájuk.

Patkánypaszta – rágcsálóirtó pép: Ez egy népszerű típusú patkányméreg, amely paszta vagy pép formájában érhető el. A patkányok vonzódnak az ízéhez, így elfogyasztják a benne található véralvadásgátlót. Fontos, hogy ezt a terméket zárt patkánycsapdákban vagy más zárt adagolókban használjuk.

Patkányirtás gázzal: Ezek a gázokat kibocsátó mérgek általában folyékony formában érhetők el, és speciális eszközökkel kell alkalmazni, például gázgenerátorokkal. Ezek a mérgek a patkányok légzési rendszerét célozzák meg. Csak szakemberek használhatják biztonsággal.

Elektromos patkánycsapdák: Ezek az eszközök nem mérgek, de hatékonyan elpusztíthatják a patkányokat. A csapda elektromos áramot használ, hogy az állatokat megöli, amikor belépnek a csapdába.

Mielőtt bármelyik patkánymérget vagy csapdát használná, mindig olvassa el a csomagoláson található utasításokat, és tartsa be a biztonsági intézkedéseket!

Fontos, hogy a patkánymérget olyan helyeken helyezze ki, ahová mások ne férjenek hozzá, különösen kisgyermekek és háziállatok számára. Ha nem vagy biztos a helyes használatban, érdemes lehet szakember segítségét kérni!

Csirkeólban elrejtett patkánycsapda, egy patkányméreggel feltöltött ládában. Így ezzel a módszerrel a tyúkok nem férnek hozzá, ezért a számukra biztonságos.

Összességében a patkányirtás a csirkeólakban és környékén alapvető fontosságú a csirkepopuláció és a mezőgazdasági területek védelme szempontjából.

Minden patkánycsapdában van méreg? -Gyakran ismételt kérdés

Nem, nem minden patkánycsapdában van méreg. A patkánycsapdák számos különböző típusa létezik, és csak néhányuk tartalmaz méreggel ellátott csapdákat. Itt van néhány példa a patkánycsapdák típusaira:

Élő patkánycsapdák: Ezek a csapdák nem tartalmaznak méreganyagokat. Inkább élő patkányok elkapására szolgálnak, és lehetővé teszik, hogy a rágcsálót később szabadon engedjék, vagy azokat elszállítsák és elengedjék egy távoli helyen.

Hagyományos patkánycsapdák: Ezek az egyszerű mechanikus csapdák általában nem tartalmaznak méreganyagokat. Inkább a patkányok csalétekkel csábítására szolgálnak, majd egy mechanizmus segítségével ölik meg az egyedeket, amikor a patkányok bejutnak a csapdába.

Elező patkánycsapdák: Ezek az elektromos csapdák nem tartalmaznak méreganyagokat, hatékonyan elpusztíthatják a patkányokat. Amikor a patkány belép a csapdába, elektromos áramütést kap, ami azonnal megöli az állatot. A biztonságos használat érdekében be kell tartani a gyártó által ajánlott utasításokat. Az elező patkánycsapdákat általában zárt tartályokban helyezik el, hogy megvédjék az embereket és más állatokat a közvetlen expozíciótól. A csapdákat a patkányok gyakran használt útvonalaira vagy helyeire kell helyezni, hogy hatékonyan elkapják azokat.

Minden patkánycsapda típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha méreggel ellátott patkánycsapdát szeretne használni, nagyon fontos az óvatos használat és az utasítások betartása, hogy minimalizálja a veszélyeztetést más élőlényekre nézve.

4. Professzionális segítség:

Ha a patkányok által okozott probléma már súlyos vagy az elszaporodásuk miatt a helyzet nehezen kezelhető, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Professzionális rágcsálóirtók segítségével hatékonyan és biztonságosan kezelik a patkányok irtását, garancia vállalással, minimalizálják a kockázatokat a haszonállatokra nézve és a környezetre is.

Hívjon, ha elege lett a rágcsálók elleni küzdelemből!

Miért válassza a szakértő rágcsálóirtó csapatunkat?

pipaPatkányirtási munkánkra 1 hónap garanciát vállalunk.

pipa

Az irtás nálunk minden esetben biztonságos. Professzionális, nagy hatóanyagú irtószereket használunk, amihez csak a szakemberek férhetnek hozzá.

pipaA patkányirtás a legnagyobb biztonsággal történik, erős, kulccsal zárható dobozokban helyezzük ki a patkányirtószert, amely biztosan nem szóródik ki.

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.