Patkányirtási tévhitek

Patkányirtási problémák

Bejegyzés megosztása

Hogyan irtsuk a patkányokat hatékonyan?

A patkányokkal való megküzdés mindig is kihívást jelentett az emberek számára. Ezek a rágcsálók nemcsak károkat okozhatnak az otthonunkban és az egészségünkben, de számos tévhit is kering róluk és a patkányirtás módszereiről.

Ebben a cikkben felfedjük a patkányirtással kapcsolatos legnagyobb tévhiteket és bemutatjuk, hogyan érdemes valóban hatékonyan védekezni ellenük.

Patkányirtási tévhit #1:

A saját kezű patkányirtás mindig hatékony

Sokan úgy gondolják, hogy ha csak elég sok csapdát helyeznek ki, vagy vegyszerrel próbálkoznak, akkor képesek lesznek megoldani a patkányproblémát.

Ez azonban egy nagy tévhit!

A patkányok intelligens és alkalmazkodó állatok, így a véletlenszerűen (nem tervezetten) alkalmazott módszerek gyakran nem hoznak eredményt. Ezenkívül a vegyszerrel való kísérletezés veszélyes lehet az emberi egészségre is.

A legjobb, ha szakértők segítségét kérjük, akik ismerik a patkányok viselkedését és tudják, hogyan lehet őket hatékonyan eltávolítani!

Patkányirtási tévhit #2:

Az ultrahangos patkányriasztók hatásosak

Az ultrahangos patkányriasztók olyan eszközök, amelyek ultrahangot bocsátanak ki, amelyet az emberek nem hallanak, de a patkányok érzékelhetnek. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a készülékek hatékonyan űzik el a patkányokat.

Azonban számos tanulmány kimutatta, hogy ezek a készülékek gyakran nem minden esetben hatásosak, mert előfordulhat, hogy a patkányok megszokják az ultrahangot, és nem hagyják el a területet.

Az ultrahangos riasztók használata helyett inkább olyan módszerekre érdemes támaszkodni, amelyeket a szakemberek ajánlanak.

Patkányirtások tévhitei

Patkányirtási tévhit #3:

Az egyszerű csapdák minden patkányt elkapnak

A hagyományos csapdák használata is sokszor téveszméket táplál.

A patkányok igen ravasz állatok, és könnyen kikerülik a rosszul elhelyezett vagy alulméretezett számú csapdákat (ami azt jelenti, hogy kevesebb a patkánycsapda, mint amit az egyedek száma, illetve a patkányok által fertőzött terület megkíván).

Emellett a patkányok gyakran képesek arra, hogy a nem megfelelő (élve fogó) csapdákból az élelmiszereket kiveszik, anélkül, hogy a csapda megfogná őket.

Az is fontos, hogy a kihelyezett csapdákat jól megválasszuk (terület szerint, pl. beltéri – kültéri stb.), a kezelését megfelelően megtanuljuk, és rendszeresen ellenőrizzük őket.

Patkányirtási tévhit #4:

A mérgezés a legjobb módszer a patkányok ellen

A patkányok mérgezése is hajlamos tévhitet kelti.

Bár bizonyos vegyszerek hatékonyan megölik a patkányokat, ezek a módszerek veszélyesek az emberekre, háziállatokra és más nemcélzott állatokra nézve is.

A nem szakszerűen elvégzett mérgezés általában csak rövid távú megoldást nyújt, mivel előfordulhat, hogy a patkányokban ellenállóság fejlődik ki az alkalmazott vegyszerekkel szemben. A kémiai patkányirtást mindig csak egy kártevőirtó szakértő segítségével kell végezni!

Arra is tanulmányokban igazolt példa van, hogy ha azt látják az egyedek, hogy bizonyos csalival átitatott élelmiszert elfogyaszt egy társuk, majd ezután röviddel elpusztul, akkor ők már nem esznek belőle. A jó alkalmazkodásuk a túlélésük záloga.

Patkányirtási tévhitek

Összegzés

A patkányirtással kapcsolatos tévhitek elterjedtek, de fontos megérteni, hogy csak hatékony és biztonságos módszerekkel érhetjük el a kívánt eredményeket.

A patkányok intelligens és alkalmazkodó állatok, így a véletlenszerű vagy nem megfelelően végrehajtott intézkedések gyakran csak ideiglenesen vagy egyáltalán nem oldják meg a problémát.

Ha patkányproblémával küzd, mindig kérjen szakértő segítséget, akik megfelelően és hatékonyan tudják kezelni a helyzetet!

Források

https://www.epa.gov/rodenticides/myth-versus-fact

https://www.pestworld.org/pest-guide/rodents/mice-and-rats/

patkany csapda

Hívjon, ha elege lett a patkányok elleni küzdelemből!

Miért válassza a szakértő kártevőirtó csapatunkat?

pipaA patkányirtás területén óriási tapasztalatokat gyűjtöttünk, így minden patkányirtási munkánkra 1 hónap garanciát vállalunk.

pipa

Professzionális, nagy hatóanyagú irtószereket használunk, amihez csak a szakemberek férhetnek hozzá.

pipaA patkányirtás a legnagyobb biztonsággal történik, erős, kulccsal zárható dobozokban helyezzük ki a patkányirtószert, amely biztosan nem szóródik ki.

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.