Patkányirtás a csirkeólban és környékén

Bejegyzés megosztása

A patkányok által okozott károk és veszélyek a mezőgazdasági területeken és az állattartó telepeken (IS) jelentős problémát okoznak. A csirkeól különösen vonzó célpont a patkányok számára, mivel itt könnyen hozzáférhetnek az élelemhez és a menedékhelyekhez.

Ezért kiemelten fontos hatékony módszereket alkalmazni a patkányirtásra, hogy megvédjük a haszonállatainkat és egészséges mezőgazdasági környezetet teremtsünk számukra.

Ebben a cikkben áttekintjük, hogy miért kell a rágcsálókat irtani a gazdaságokban, továbbá bemutatjuk a patkányirtás legjobb gyakorlatait a csirkeólakban és környékükön.

Fontos megfelelő – megelőző intézkedéseket tenni, hogy minimalizáljuk a patkányok által okozott károkat és a haszonállataink egészségére gyakorolt lehetséges negatív hatásokat.

Milyen jelek utalhatnak a patkányok jelenlétére a kertben?

Ez az ásott járat a földben, egy jele is lehet annak,  hogy a csirkeól környékén patkányok vannak.

Ezen a képen szintén egy földbe ásott járatot látunk, de a patkányok ezt a beton járólap alá ásták.

Először nézzük meg, hogy a patkányok milyen károkat okozhatnak a tanyánkon:

I. A patkányok veszélyei a csirkeólakban

  • károsítják a tojásokat, megeszik a csibéket, csirkéket és ezek takarmányait
  • fertőző betegségeket terjeszthetnek
  • megszállhatják és károsíthatják a csirkeól struktúráját (felfúrásokkal rongálják a talajt, a betont, kirágják az ól anyagát, annak a szigetelését is)


A megelőző intézkedések kulcsfontosságúak a patkányok bejutásának megakadályozásában
. Ez magában foglalja a takarítást és a takarmányok megfelelő tárolását. Érdemes megfontolni a csirkeól tervezését, úgy, hogy könnyen tisztítható legyen, a tojások begyűjtését megkönnyítse, viszont a patkányok bejutását nehezítse meg.

Megszüntetni a bejutásukat nem lehetséges, mert a patkány be tud jutni szinte minden helyre (– ha másképpen nem, hát berágja magát -), főleg este, amikor a kakas már nem őrzi éberen a területét. De legalább nehezítsük meg a dolgát, amennyire tőlünk lehetséges.

Hatott a patkányméreg, már alig bír mozogni a kártevő.

II. Hatékony patkány elleni módszerek háztáji haszonállatok közelében

A. Megelőzés

  • Az élelem megfelelően zárt tárolása, az etetés időzítése (csak időlegesen, az etetési időpontokban hagyjuk a takarmányt a szárnyasok előtt)
  • Megfelelő csirkeól tervezés és karbantartás (lábazatra épített ól, ahol könnyen hozzáférhetünk a belső részekhez, és ezeket könnyen tudjuk tisztántartani, a tojásokat könnyen tudjuk begyűjteni)

B. Méreganyagok kihelyezése - irtószeres patkányirtás

  • Vegyszeres irtószerek használata (óvatosan és körültekintően!!!)
  • Professzionális segítség igénylése


A mérgezett csalétekkel történő irtás a leggyakrabban alkalmazott hatékony megoldás. A vegyszerek -kemikáliák használatakor óvatosan kell eljárni, figyelembe véve mind az emberek, a haszonállatok és a kedvtelésből tartott állatok biztonságát.

A biztonság mindenekelőtt!!!

Professzionális rágcsálóirtó segítség igénybevétele ajánlott a helyes vegyszerek kiválasztásában, elhelyezésében és alkalmazásában!

C. Ragadozók bevonása

  • Vadászgörények és kutyák alkalmazása
  • Madarak bevonása, (például baglyok vagy sasok)


Az egyik hatékony és természetes módszer a speciálisan erre a célra nevelt kutyák, görények bevonása a patkányirtásba. A háztáji macskák és kutyák jelenléte is elriaszthatja a patkányokat, mivel ezek a ragadozók a természetes ellenségei.

Madarak, például baglyok vagy sasok is segíthetnek a patkányok populációjának csökkentésében.

Összességében a patkányirtás a csirkeólakban és környékén alapvető fontosságú a csirkepopuláció és a mezőgazdasági területek védelme szempontjából.

Fontos megjegyezni, hogy az egérirtás és a patkányirtás nem csak a csirkeólakban történik, hanem környékükön is. Ezért az intézkedéseket nem csak a csirkeólakban kell végrehajtani, hanem a környező területeken is, ahol a patkányok fészkelhetnek vagy egyéb táplálékforrásokat találhatnak.

Az együttműködés és az információcsere szintén fontos a sikeres patkányirtásban. Az állattartók, mezőgazdasági szakemberek és környezetvédelmi szervezetek közötti együttműködés segít az újabb és hatékonyabb módszerek kidolgozásában, valamint a bevált gyakorlatok megosztásában.

Az információk és tapasztalatok megosztása hozzájárulhat a patkányirtás eredményességéhez és hatékonyságához.

A patkányok elleni küzdelem hosszú távú folyamat, amely folyamatos figyelmet és megelőző intézkedéseket igényel. A rendszeres ellenőrzések és a problémák korai felismerése lehetővé teszi a gyors és hatékony beavatkozást. Emellett a patkányirtás stratégiájának és módszereinek folyamatos értékelése és fejlesztése fontos annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érjük el.

Csirkeólban elrejtett patkánycsapda, egy patkányméreggel feltöltött ládában.

Hívjon, ha elege lett a rágcsálók elleni küzdelemből!

Miért válassza a szakértő rágcsálóirtó csapatunkat?

pipaPatkányirtási munkánkra 1 hónap garanciát vállalunk.

pipa

Az irtás nálunk minden esetben biztonságos. Professzionális, nagy hatóanyagú irtószereket használunk, amihez csak a szakemberek férhetnek hozzá.

pipaA patkányirtás a legnagyobb biztonsággal történik, erős, kulccsal zárható dobozokban helyezzük ki a patkányirtószert, amely biztosan nem szóródik ki.

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.