Poloska irtása házilag 2

az ágyi poloska kinézete

Bejegyzés megosztása

A poloskairtás otthon nem egyszerű dolog…

Poloska irtása házilag

Azonban, sajnos ez nagyon nehéz, szinte megoldhatatlan probléma az ágyipoloska esetében.

A legfontosabb tennivaló ilyenkor az időben történő felismerés, mielőtt még nagyon elszaporodnának és szakember kihívása.

Azonban van pár jó tanácsom, amit érdemes megfogadni! A következő módszerek csak a gyérítésre elegendőek, végső megoldást nem jelent a poloska irtása házilag.

Nézzük, hogy mit kell tudni az ágyibogárról mielőtt megkezdjük az irtását?

Az ágyi poloska szárnyatlan rovar, horizontálisan lapos. A kifejlett ágyi poloska vöröses-barna színű, leginkább egy alma magjához hasonlítható. Kb 5-6mm a nagysága. A kikelt ágyi poloska lárva azonban 1-2 mm lehet és szinte átlátszó -ezért alig lehet észrevenni.

Az ágyibogár kizárólag emberi vérrel táplálkozik, ezért  az összes olyan házilag végzett poloskairtás kudarcra van ítélve, ami arra az elméletre épül, hogy elfogyasztják a rovarirtószert és ettől majd elpusztulnak.

ágyibogár
A kép forrása: pexels

Akkor mégis mit tehetünk ellenük?

A behurcolás ellen:

behurcolás ellen úgy tudunk védekezni, hogy leellenőrizzük a behozott bútorokat, egyéb tárgyakat, ruhaneműket, kutatva a már tárgyalt jeleket. Ezek lehetnek kis fekete pontok maguk a bogarak, elhullott ágyipoloskák vagy krémfehér színű ágyibogár peték.

Amennyiben külföldre utazunk (Amerikában, Ausztráliában, Angliában nagyfokú az ágyi poloska fertőzöttség) vagy akár csak máshol töltjük az éjszakát, érdemes átnézni az ágynemüt és az ágy környékét is, mielőtt belefekszünk. A tisztának tűnő ágynemű sem jelent biztonságot, nézzük át a matracot mert abban is lehetnék kifejlett rovarok, vagy akár peték is! Ezt nem csupán a csípések miatt kell megtennünk, hanem az esetleges elhurcolás veszélye miatt is.

A kutya vagy a macska behurcolhatja az ágyibogarat?

Ez tekjesen kizárt, mert az ágyi poloska csak az ember vérszívója, továbbá kizárólag a táplálkozás ideje alatt tartózkodik a gazda testén (ellentétben a bolhával).

Így néz ki az ágyi poloska csípése:

Poloskák írtása házilag – úgynevezett bio – vegyszermentes módszerek

Ezek a módszerek nem jelentenek végső megoldást a poloska irtása házilag műveletre, de tudjuk csökkenteni a számukat és már az is valami.

Porszívózzunk gyakran, matracokat is beleértve, szegőléceket, ágykeretet stb. – de figyeljünk oda -utána a porszívó zsákot és annak tartalmát semmisítsük meg,  vagy azonnal kerüljön be egy lezárt szemeteszsákba, mert a poloska irtása házilag azonnal átalakulhat a poloskák szétszórására a lakásban.

Jó módszer lehet a gőzölés is, persze akinek van gőzölője. A poloska irtása házilag ekkor a hő erejével történik, amelyik rovart eltaláljuk a 100 fokos gőzzel biztosan elpusztul, sőt ha megfelelő ideig tartjuk a petéken, akkor azok is életképtelenek lesznek.

Ágyibogár irtása – kemikáliákkal

Megpóbálkozhatunk egy alapos vegyszeres, pl. hypós felmosással, de a padlószőnyegen, a matracon és az egyéb textiliákban megbúvó poloskák és peték ellen ez mit sem ér.

A padlón vagy hidegburkolaton elvégzett felmosás után, nem marad más mint a kellemetlen hipó szag, és egy-két szétmart példány. Természetesen nem jelent erre a problémára megoldást a sem a citromlé, de még a levendula sem.

Mi a helyzet az ágyi poloska és bolhairtó permetekkel?

Lehet kapni a boltokban a Protect permetet, mely legfontosabb tulajdonsága, hogy az irtószer érintőméregként hat. Vagyis ahhoz, hogy az adott rovart el tudja pusztítani, vagy a rovart közvetlenül kell lekezelni, vagy a rovarnak kell a kezelt felületen átmennie. Előbbi gyorsabb és hatékonyabb, míg utóbbi lassabban fejti ki a hatását. Vagyis minél jobban fel tudja az ember kutatni az ágyi poloskákat és közvetlenül tudja kezelni annál gyorsabban eredményre fog tudni jutni a Protect ágyi poloska és bolhairtó permettel.

Mikor jó megoldás a flakonos irtószer?

Abban az esetben érdemes használni ezeket, ha nagyon hamar, szinte 24 órán belül felismertük a problémát. Ha ez a helyzet már hetek óta húzódik, inkább hívjon szakembert., mert napi 2-3 petét raknak le egy nőstény ágyibogár, szóval elég gyorsan szaporodnak.

Összefoglalva, akkor hatékony ha nincs nagy szaporulat, nincs a kezelt helység túlzsúfolva és még nagyon az elsőpillanatban kell megoldanui a kritikus helyzetet. Jó tanács, az ismétlő kezelés miatt érdemes dupla mennyiséget vásárolni!

Poloskák kiirtása házilag – csapda

Lehet már pár boltban venni poloska csapdát, de ez nem fogja megoldani a problémánkat. Akár drága „aktív” csapdát veszünk, akár olcsóbb ragasztósat. Ez a módszer inkább arra jó, hogy meggyőződjünk arról, hogy poloskánk van-e.

De a poloska kiirtása házilag egy technikai csapda bevetésével egyszerűbben is megtörténhet– ha már tényleg az otthoni eszközöknél maradunk – akkor fogjunk egy dupla oldalú ragasztószalagot és ragasszuk körbe az ágyat– az azon végigvonuló ágyi poloskát megfoghatjuk. Fontos még ehhez a technikához, hogy az ágyat húzzuk el a faltól – ne érintkezzen mással, azért, hogy máshonnan ne jöhessen oda rovar. Meg persze figyeljünk oda, hogy miközben megpróbáljuk ezt a csapdázós módszert, ne ragadjon össze az ember-ágynemű-ágy háromság.

Ne etesd az ellenséged – módszer!

A poloska irtása házilag úgy is megoldható – elméletben, illetve akinek van erre lehetősége, hogy kiéheztetjük őket, azaz elköltözünk, legalább három-négy hónapra az érintett ingatlanból, kb. ennyi idő kell ahhoz, hogy éhen haljanak. Azonban az érintett háztartások többségében ez nem megoldható, ez inkább a nyaralók esetében valósítható meg.

Poloska irtása házilag- inkább a szakember

A poloska házilagos irtása nem kifizetődő, a megrendelőink 70-80% próbálkozik először maga kiirtani, mindenféle eszközzel, és módszerrel, de már kimerültségükben hívnak minket. Hívjon most és egy ingyen csapdával ellenőrizheti a poloskairtás hatékonyságát.

Tel.:  06 70 318 91 08

Kérjen tőlünk ajánlatot, hogy megszabadulhasson szakszerűen az ágyi poloskáktól!

A kapcsolodó bejegyzésünk ami szintén érdekelheti, kattintson az alábbi linkekre:

Ágyi poloskaírtás házilag

Ágyi poloska csípés hogyan ismerhető fel?

Az ágyi poloskairtás

A képek forrása: Pexels

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.