Ágyi poloskaírtás házilag

Az ágyi poloska írtása házilag nem könnyű feladat.

Az esetek 95%-ában lehetetlen, csak hosszas, kitartó és pepecs munkával tudják elvégezni az emberek. Ez egy olyan folyamat, amely heteken át is tarthat a megfelelő irtószerek és eszközök nélkül. A felmerülő költségeket tekintve is rosszabbul jöhetünk ki.

Lássunk, hogy melyek legyenek az első lépéseink:

Elsősorban ellenőrizzük le, hogy biztosan az ágyi poloska a betolakodó az otthonunkban!

Melyek a poloskára utaló jelek?

 • ágyneműhuzaton apró vérfoltok (vagy az agyonnyomott ágyipoloska)
 • kis fekete pontok, amik lehetnek az ágyi poloska ürülékei
 • elhullott ágyi poloska, vagy a poloska által levedlett lárvabőr
 • árulkodó lehet a bőrön az ágyi poloskák csípései, ami rendkívül sokféle lehet, tekintve hogy minden szervezet másképpen reagál rá.
 • apró peték, (kb. 1mm) krém–fehér színűek amiket az ágyunkban, ágynemüben, ágykereten, a matracon mindenféle lakástextilben, függönyben, szőnyegben stb. találunk.

Hogy néz ki az ágyi poloska?

Néhány dolog amit érdemes tudnunk az ágyi poloskáról:

Az ágyi poloska rendkívül jól rejtőzik, ezért nagyon nehéz rá találni.

Az ágyi poloska szárnyatlan rovar, horizontálisan lapos. A kifejlett ágyi poloska vöröses-barna színű, leginkább egy alma magjához hasonlítható. Kb 5-6mm a nagysága. A kikelt ágyi poloska lárva azonban 1-2 mm lehet és szinte átlátszó -ezért alig lehet észrevenni.

ágyi poloska ágyneműben

ágyi poloska

Ennek ellenére összegyűjtjük a lehetséges praktikákat, ugyanakkor senkit sem bíztatunk túlságosan, mert az ágyi poloska írtása házilag egy idegörlő és hosszadalmas munka.

Az ügyfeleink beszámolói alapján elmondhatjuk, hogy sajnos a legritkább esetben sikerül a pici, kellemetlen élősködőktől teljesen “házilagosan” megszabadulni. Nem is beszélve a befektetett energiáról, időről és a költségekről, hiszen ami egy rutinos szakember számára pár óra, az avatatlan vállalkozó kedvű lakónak akár napokba is telhet.

Természetesen erre az esetre is vonatkoznak a poloskairtás előtti teendők, amiket mi minden esetben kérünk a megrendelőinktől, mert enélkül garantált a sikertelenség.

Ágyi poloska írtása házilag – irtószer nélkül

Megvalósítható a művelet irtószer nélkül is, ekkor azonban drasztikus feladatot kapunk.

 • El kell költözni a lakásból és a megfelelő módon le kell zárni és legalább 6 hónapig nem bemenni!

Ilyenkor az ágyi poloska írtása házilag nemes egyszerűséggel a kiéheztetéssel történik, a szakirodalomban fellelhető néhány könyv, ami egy év kiköltözést javasol, mert maximum ennyit bírnak ki éhezéssel, vér nélkül ezek a parány élősködők.

Azonban ennek a módszernek a használatában nem sok realitást lehet felfedezni, mert a lakhatásunkat meg kell oldani, és ha nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy a másik ingatlanunkba vagy egy baráthoz, családtaghoz költözzünk, akkor egy évig plusz anyagi terhet jelent a lakbér, amit egy évig ki kell fizetnünk.

Amennyiben sikerül megoldanunk a költözést, akkor is elővigyázatosan gondoskodnunk kell arról, hogy ne vándorolhassanak az állatok át a szomszédhoz,  mert egy kis idő eltelével a visszaköltözésünk után, újrafertőzhetik az otthonunkat.

Ágyi poloska írtása házilag – irtószerrel

A legtöbb nagy áruházban és kertészetben kaphatóak különféle rovarirtószerek, ezekkel kell próbálkoznunk.

A legtöbb típusú irtószernek ellenáll a poloska, de azért akad olyan is, ami elég hatásos tud lenni – egy bizonyos mértékig.

A fórumokon az egyik legtöbbször emlegetett permetszer a BIOKILL, de ezzel is van egy nagy probléma, mégpedig, hogy a szabadforgalmú rovarirtó szereknek, nincsen kellő hatástartóssága.

Ez a szer akkor hatásos igazán, ha lefújjuk vele a rovart, mert akkor az nagy valószínüséggel elpusztul – ez tiszta ügy. Azonban, ha az élősködővel nem érintkezik a szer közvetlenül, a textil, a fa, beszívja a hatóanyagot (akár egy pár óra múlva), akkor ez így vajmi keveset ér, tehát  szinte semmilyen hatása nem lesz a poloskákra egy rövid idő múlva.

A másik nehézség, hogy rejtőzködő életmódot folytatnak, olyan ici-pici szűk repedésekbe is képesek bebújni, ahová a flakonos spray szórófeje (pl:propán bután gázos) már nem tud megfelelóen beférni, így a felületet nem lehet alaposan átkezelni. Továbbá az egy flakonban található irtószer mennyisége is meglehetősen kevés.

A másik márka a  PROTECT ágyi poloska irtó permet, talán ez a legjobb a házilagos irtásra, de még ennek a hatása sem lehet 100%-osan biztos.

A hatását érintkezés útján fejti ki, ezért az alkalmazás során, kiemelt figyelmet kell fordítani a fertőzött helyekre, a kártevők búvóhelyeinek és vonulási útvonalainak a gondos kezelésére.

Ágyi poloska irtó permet használata a következő:

 • Alaposan rázza fel a flakont!
 • Permetezzen közvetlenül a felületekre, résekbe, repedésekbe és minden olyan helyre, ahol a rovarok rejtőzködhetnek. Vegye figyelembe, hogy a rovarok számára a legkisebb repedés is alkalmas búvóhely lehet!
 • Egyenletesen nedvesítse be a felületet.
 • A kezelés megkezdése előtt nyissa ki az ablakot és gondoskodjon erőteljes szellőzésről!
 • Célszerű a termékkel egy kisebb, nem feltűnő területen próbakezelést végezni, mert előfordulhat, hogy a permet károsítja a felületeket. Ez fontos lehet a szőnyegek és a bútorszövetünk kezelésekor.
 • Kezelje a készítménnyel az ágyat, az ágykeretet, az ágy fejtámláját és a fejtámla mögötti részt, a matrac szegélyét, az éjjeli szekrényt, az ágyhoz közeli bútorokat, asztalokat, szekrényeket és azok fiókjait, székeket, kanapékat, különös tekintettel a bútorhuzatra, rojtokra, varratokra.
 • Kezelje a réseket, repedéseket a padlón és a falakon, a tapéta szegélyeit és hibáit, a bútorok illesztéseit, a képek hátulját és különösen a képkereteket, falitükröket, a szőnyegpadló, szőnyeg szegélyét, a parketta csatlakozásokat és széleket, a függönyt és szalagfüggönyt, valamint ezek hajlatait!
 • Permetezze az álmennyezetet és illesztéseit valamint a konnektorok és kapcsolók, füstérzékelők környéké!
 • TILOS kezelni a permetszerrel a lepedőket, párnákat, paplanokat és takarókat, viszont ezeket az irtószeres kezeléssel egy időben minimum 60°C hőmérsékletű vízben mossa ki!
 • És végül, de nem utolsó sorban, fordítson kiemelt figyelmet a házi kedvencek (kutya, macska) kedvelt pihenőhelyeire is!

Az ágyi poloska írtása házilag szabadforgalmú irtószerrrel, akkor kivitelezhető, ha nagyon egyszerű bútorunk van (mondjuk fémkeretes ágy), egyszerű a matracunk is stb.

Ekkor viszonylag könnyű az összes helyet egyszerre lefújni, úgy, hogy ki tudjuk irtani a petéket és a kártevőket is.

Mindeképpen az alábbi helyeket ellenőrizzük és kezeljük le, mert nem csak a rovart keressük, hanem azok petéit is! Ezek elpusztítása lehet a sikerünk záloga!

 • ágy, ágykeret, matrac varrásai
 • szegőlécek a padlón
 • díszlécek a falon, tapéta hézagok, egyéb repedések lukak
 • képkeretek
 • éjjeli szekrények
 • függönykarnis, párkány, ablakkeret, ajtókeret
 • egyéb “állandó használati tárgyak az ágy mellett
 • szekrény belseje
 • polcok

Amennyiben zsúfolt a lakásunk, komplikált bútoraik vannak, ne próbálkozzanak a házilagos irtással, mert nagy valószínűséggel az így eredménytelen lesz.

Ágyi poloska írtása házilag – ózongenerátorral

Az egyik forgalmazó írja az ózongenerátorról

Az ózon 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák elleni harcban hatékony megoldást jelenthet.  A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag.

 

Mi ezt inkább kigészítő kezelésként javasolnánk, illetve megelőzés céljából:

 • szálloda és apartman, panzió, vendégház, szállásadó vezetőknek, tulajdonosoknak, ahol a szolgáltatás minősége nagy mértékben függ a megfelelő higiéniénia biztosításától,
 • utazónak, akik nem biztosak abban, hogy a kiválasztott szálláshely élősködő és kórokozó mentes
 • bárkinek megelőzés vagy utókezelés céljából.

+1Tipp: Érdemes az előírt poloska irtó permet mennyiségének a kétszeresét vagy háromszorosát megvenni, az ismétlő kezelések miatt.

Ha összeszámoljuk az irtószerre kiadott összeget, plusz a befektetett időnket és energiánkat, akkor lehet, hogy költséghatékonyabban jövünk ki, ha rovarirtó szakembereket hívunk, akik hatékonyan és gyorsan kezelni tudják a problémát!

Ágyi poloska írtása házilag – költségek

Mi általában 5 liter engedélyköteles permetezőszert használunk el egy kétszobás lakás esetén (plusz – a hidegködképző szer, amihez profi eszköz szükséges).

A boltban kapható szabadforgalmú ágyipoloskairtó szerek a legolcsóbb helyen is 2300 forintba kerülnek fél literenként, amit ha felszorzunk a fent említett mennyiségre, bőven meghaladja a mi vállalási árunkat.

Ezek alapján elmondható, hogy az ágyi poloska írtása házilag kivitelezve költségesebb, mint egy szakembert hívni.

10 db x 2300 ft/0,5l = 23 000 Ft

A poloskairtás ára átlagosan nálunk 20 000 forint körül mozog.

Kérjen tőlünk itt ingyen ajánlatot és megspórolja a hidegködképzést Budapesten!

Kérem a profi segítséget!