Darázsírtás – itt a darázs szezon!

Bejegyzés megosztása

Darázsírtás! Már itt a darázs szezon, érdemes óvatosnak lenni

Egyre több hívás fut be hozzánk darázsírtás témában, és most már egyre nagyobb fészkeket találunk. Bizony -bizony most már egyre jobban vigyázni kell a darazsakkal illetve a darázsírtás során is. Most már egyre nagyobbak lesznek a családok, egyre veszélyesebb őket kiírtani. De ha mégcsak kiírtani lenne őket nehéz az nem zavarná az embereket, de nagyon sokszor közvetlen életterünkbe költöznek be.

Ha még csak most költöznek – darázsírtás bolti spray-kkel

Ha szerencsénk van és szemfülesek is vagyunk, még a legeleján elkaphatjuk őket és saját magunk kivitelezhetjük a darázsírtás lényegét, a fészek elpusztítását. Ehhez azonban még időben észre kell venni, hogy hova szeretnének beköltözni. Ha megvan a kis készülő fészek, nyert ügyünk van sikeresen felvehetjük ellenük a harcot.

Ha csak azt látjuk, hogy a darazsak ki-be járkálnak egy résen, nem érdemes neki ugrani magunk érdemes egy szakembert hívni, hogy a darázsírtás hatékony legyen és ne szerezzünk magunknak sok-sok darázscsípést.

Ha már nagyon sokan vannak és nagyon aktívak a darazsak – Darázsirtás profi módon

Ha már nagyobb egy tenyérnél a fészek illetve egész nap nagyon aktívak darazsak, esetleg lódarázsról van szó (amit könnyű felismerni – óriásiak!), mindenképpen kérjen segítséget tőlünk, a darázsírtás területén nagy tapasztalatokat gyűjtöttünk. Mi gyorsan, biztonságosan megszabadítjuk a darazsakatól.

Ne halogassa – a darazsak egyre többen lesznek

Ha nem tudja megoldani, vagy még várna a darázsírtás elvégzésével sajnos rossz hírt kell közölnöm: a darazsak októberig egyre csak többen lesznek, hiszen a darázsanya a fészek közepén már csak egy dologra koncentrál – új dolgozókat létrehozni.

A kapcsolodó bejegyzésünk ami szintén érdekelheti, kattintson az alábbi linkekre:

A darázs ellen mit tehetünk?

Darázs irtása otthon, hogyan csináljam?

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.