Hogyan szabaduljon meg a hangyáktól hatékonyan, végezzen otthoni hangyairtást

hangyák

Bejegyzés megosztása

Hatékony hangyairtást szeretne? Hogyan szabaduljon meg a hangyáktól?

A hangyák bosszantó látványt nyújthatnak a lakásunkban, és számos háztartási problémát okozhatnak. Szerencsére számos hatékony módszer létezik a hangyák elleni küzdelemre. Ebben a cikkben megismerheti ezeket a módszereket és megtudhatja, hogyan szabadulhat meg a hangyáktól egyszerű és környezetbarát módon.

Fontos, hogy megismerjük az "ellenséget"

 • Először is, fontos megtudni, hogy melyik  hangya fajta okozza a problémákat az otthonunkban! A hangyák különböző fajtái eltérő viselkedéssel rendelkeznek, ezért más-más módszereket igényel a kiirtásuk.

  Ha bizonytalan a hangyafaj azonosításában, forduljon szakemberhez, aki segíthet azonosítani és megfelelő megoldást javasolni!

Megelőzés, ne is legyen oka a hangyaboly betelepedésének

 • Az egyik legjobb módja a hangyairtásnak a megelőzés. Zárja el az élelmiszereket légmentesen, takarítsa rendszeresen az étkezőasztalt és a konyhát, és ne hagyjon semmilyen élelmiszert elől, zárható tárolóedény nélkül.

  A hangyák élelemforrást keresnek, ezért a megelőző intézkedések segítenek elkerülni, hogy bejussanak a lakásunkba.

Természetes módszerek is segíthenek, melyekenek a célja, hogy elriasszák a hangyákat

 • Számos természetes módszer létezik a hangyák távoltartására. Az illóolajok, például a menta, a citromfű vagy az eukaliptusz illatát nem kedvelik a hangyák, ezért használjunk ilyen olajokat a környezetünkben.

  Tegyünk néhány csepp illóolajat vattapamacsra, és helyezzük el azokon a területeken, ahol gyakran megjelennek a hangyák.

Csalogató és ölő csapdák a hangyák számára

 • A hangyacsapdák hatékony módszerek, hogy megszabadítsanak bennünket a kis fekete, zavaró rovaroktól.

  A csapdákban olyan biztonságos anyagokat használjunk, mint például boór vagy boórsav. Keverjünk össze egy kevés cukrot vagy mézet ezekkel a vegyi anyagokkal, hogy vonzóvá tegyük a csapdákat a hangyák számára.

  Helyezzük el ezeket a csapdákat a hangyák gyakori útvonalain vagy azokon a területeken, ahol észleltük őket. Ha a hangya bejut a csapdába, majd hazaviszi ezeket az anyagokat a többi hangyának, akkor ez elpusztíthatja a hangyakolóniát.

Professzionális segítség - hangyairtást a szakképzett rovarirtóktól

Még egy szó a fenntarthatóságról!

Fontos megjegyezni, hogy amikor a hangyairtásra törekszünk, figyeljünk a fenntarthatóságra és környezetbarát megoldásokra. Kerüljük a mérgező vegyi anyagok túlzott használatát, és helyette válasszunk természetes, nem káros anyagokat.

Emellett próbáljuk meg először a megelőző intézkedéseket megtenni, hogy minimalizálni  tudjuk a hangyák bejutását otthonunkba.

Hangyairtást elvégezve, az utókezelés

Miután sikeresen megszabadultunk a hangyáktól, fontos a megfelelő utókezelés.

Tartsuk tisztán otthonunkat, zárjuk el az élelmiszereket, és rendszeresen ellenőrizzük a potenciális bejáratokat, hogy megakadályozd a hangyák visszatérését.

A hangyairtás kihívást jelenthet, de számos hatékony módszer áll rendelkezésedre. Kezdjük a megelőzéssel, használjunk természetes módszereket és csapdákat, és ha szükséges, kérjünk segítséget profi rovarirtóktól. Legyen fenntartható és környezetbarát a megközelítésünk, és ne feledjük, hogy a rendszeres utókezelés kulcsfontosságú a hangyák távoltartásában.

Reméljük, hogy ez a cikk hasznos információkat nyújtott a hangyairtás témájában. Bízunk benne, hogy sikeresen megszabadul a hangyáktól.

A korábbi bejegyzéseinkben írtunk arról, hogy mit érdemes tudni a hangyákról, a hangya irtás miért szükséges vagy mit tehetünk a hangya ellen házilag.

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Darazsak a cukros fánkon
Blog

Darázsirtás falból

A darazsak megtelepedése a ház falában kellemetlen és az emberre nézve komoly veszélyeket is rejthet magában. A falba költözött darazsak eltávolítása különleges figyelmet és szakértelmet

darázs csápok
Blog

Darázsirtás családi házaknál

A darazsak megtelepedése a családi házunk körül kifejezetten veszélyes is lehet, különösen, ha kisgyermekek vagy allergiás családtagok is élnek velünk. A darázsirtás családi házaknál kiemelt

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.