Csótánycsapda

Csótánycsapda

Bejegyzés megosztása

A csótánycsapda a témája ennek a bejegyzésünknek, amiben egy rövid összefoglalót készítettünk a hatékony csótánycsapdák fajtáiról.

Mivel már írtunk a csótányról, ahol bemutattuk a Magyarországon leggyakrabban előforduló fajtákat és írtunk már arról is, hogy csótány ellen milyen otthoni praktikákat tudunk bevetni, ezeket nem részletezzük ismét. Aki szeretné megnézni, kattintson a zöld feliratos linkszövegre és máris elolvashatja.

Tehát, röviden: ez a kártevő rejtőzködő életmódot folytat, általában már csak akkor találkozunk vele, amikor meglehetősen elszaporodott, ilyenkor mielőbbi irtásuk ajánlott, és azonnal cselekednünk kell!

Lássuk a lényeget:

Milyen csótánycsapdák kaphatók a piacon?

Léteznek hatékony feromonos, ragasztós csótánycsapdák, védekezhetünk ellenük csótányirtó géllel, bevethetjük a csótányirtó aeroszolt, remélhetőleg ezek segítségével véget vethetünk a csótányszaporulat problémájának.

Általánosságban elmondható, hogy többségünk olyan csótánycsapdát szeretne használni, ami vegyszermentesen is eltávolítja ezeket a kártevőket, szerencsénkre rengeteg ilyen típusú termék közül válogathatunk a piacon.

Még egy fontos információ a csapdákkal kapvcsolatban! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy bár a csapdák többsége nem tartalmaz emberre vagy melegvérű állatokra veszélyes, káros anyagokat, de az elfogott csótányok vírusos és egyéb fertőző betegségek forrássai lehetnek. Ne érintsük meg őket és miután kiürítettük vagy eltávolítottuk a csapdát alaposan mossunk kezet!

BioStop irtószermentes csótánycsapda

4 darabos (sok helyen kapható, Obi, Tesco Online stb.)

Felhasználható: csótányok jelenlétének megállapítására, kis mértékű csótányfertőzöttség felszámolására, illetve az elért csótánymentesség fenntartására.

Doboz tartalma: 4 db csapda, 4 db attraktáns, minősítése: III. forgalmazási kategóriájú szabadforgalmú irtószer.

Előnyei:

 • Hatásosan vonzza és irtószer nélkül pusztítja a csótányokat.
 • Alkalmazása egyszerű, környezetre (gyermek, háziállat stb.) teljesen veszélytelen.
 • A kihelyezést követően 3-4 hétig hatásos.

Biológiailag tesztelt belső piros színe 25%-kal hatékonyabbá teszi a csapdát. A termék több pozícióban, szűk, alacsony helyen, fektetve és állítva is használható, lásd a dobozon lévő ábrák szerint.

 

csótány csapda

Használati utasítás:

 1. A csapdát nyissuk szét.
 2. A sarkánál felemelve távolítsuk el a ragasztófelületen lévő védőpapírt.
 3. A fóliából bontsuk ki a csótánycsalogató tablettát.
 4. Helyezzük a tablettát a ragasztós felület közepére.
 5. A fülek segítségével a csapdát ház alakúra zárjuk össze.
 6. A fogásra kész csapdát a csótányok által leggyakrabban látogatott helyen (mosogató alatt, hűtőszekrény mögött, szeméttároló mellett, fürdőkád alatt, WC csésze mögött, stb.) helyezzük el úgy, hogy azt napfény és víz közvetlenül ne érje!
 7. A megfelelő eredmény érdekében egyszerre több csapdát helyezzünk ki. A helyi adottságoknak megfelelően, az ábra szerint állíthatja a csapda magasságát.
 8. Ha 4-5 napi kihelyezés után nincs csótány a csapdákban, akkor helyezzük más helyre azokat. Ha ezt követően sem találunk bennük befogott csótányt, biztosak lehetünk abban, hogy a terület csótánymentes.
 9. Ha a csótánycsapda megtelt és nincs már benne szabad ragasztós felület, akkor a csapdát hajtsuk össze és a háztartási szeméttel együtt dobjuk ki.
 10. Ezt követően helyezzünk el újabb csapdákat.

 

Figyelmeztetés:

A csótánycsapdát gyermekek által hozzá nem férhető helyen, élelmiszerektől, gyógyszerektől elkülönítetten kell tárolni! Gyermekek nem alkalmazhatják! A ragasztós felületet kézzel ne érintsük! A készítmény használata után kezet kell mosni.

BROS Csótány- és rovaralagút feromonnal

50m2-re 3db javasolt, a nagyobb hatékonyság elérésének az érdekében érdemes több rovaralagutat kihelyezni!

A BROS csótány- és rovarirtó alagutat egyszerű kihelyezni, vegyszereket nem tartalmaz. Feromonos illatanyagával vonzza oda a rovarokat, melyek a csapdába bemászva benne ragadnak.

Azért hatásos ez a csótányalagút, mert a módszer azon alapul, hogy a csótányok maguk is feromont bocsátanak ki párválasztáskor, és ezáltal a csali vonzza őket, a siker emiatt garantált. Ezek a rovarok éjszakai életet folytatnak, éjjel előjönnek, a feromonos csali illata pedig odavonzza őket az alagútba, majd beleragadnak, innen nincs menekvés.

Vegyszert nem tartalmaz!

Ez a termék minden földön mászó, közlekedő rovar ellen beválik. A benne található speciális ragasztó formulának köszönhetően 3-4 hétig hatékonyan használható csótányok és egyéb földön mászó rovarok irtására, elfogására. Mivel rovarirtószert nem tartalmaz ez a termék, ezért az otthonunk bármelyik helységében lerakhatjuk, a konyhában vagy akár spájzban is. Így a gyerekszobában sem fog problémát okozni, és ott sem, ahol beteg emberek laknak. Allergiás tünetet  nem váltanak ki a rovaralagútban található anyagok.

Ezen a linken elérhető a termék!

Csótánycsapda csalétekkel – Dekor kivitel

2 darab van egy csomagban.

Ez a csótánycsapda egyszerű és higiénikus módja a nem kívánatos csótányok eltávolításának otthonunkból.

A csomag két darab csótánycsapdát tartalmaz, amit bárhová elhelyezhetünk a lakásban, legyen szó akár a fürdőszobáról vagy épp a konyhaszekrény aljáról.

A csapdák praktikusan, egyesével vannak csomagolva. Nincs más dolgunk, mint kibontani a csomagolást, majd a csapdán található öntapadós ragasztóról eltávolítani a fóliát és lerakni a lehetőleg valami vonulási útjuk, a vizesblokk környéke mellé. Az öntapadós ragasztónak köszönhetően nem csak vízszintes, hanem függőleges felületen is elhelyezhetjük, így a falon közlekedő kártevők is áldozatául esnek.

A csapdában elhelyezett csali a csótányokon kívül magához vonzza az egyéb bogarakat és rovarokat, az ezüstmolyt és a pókokat is. A csapda belseje folyékony, ragadós anyaggal van bevonva, mely miután becsalogatta az arra járó kártevőket, nem ereszti őket többé.

A minden oldalán nyitott csapdába másznak bele a csótányok. Mikor a csapda megtelt a rovarokkal, egyszerűen távolítsuk el a padlóról vagy a falról és dobjuk ki a szemetesbe. Így megszabadulhatunk tőlük, anélkül, hogy hozzá kellene érnünk a tetemekhez! A csótánycsapdában elhelyezett csalétek nem tartalmaz mérgező anyagokat, és egyéb, egészségre ártalmas kemikáliákat, hanem csak a gyártótól már megszokott 100%-ban természetes anyagokból álló csalétket.

Miért válasszuk a SWISSINNO Natural Control csótánycsapdát?

 • Műanyag burkolatának köszönhetően, melyen épp csak akkora rések vannak, hogy a csótányok beférjenek, nem jelent veszélyt. Érdemes ügyelnünk arra, hogy gyermekünk vagy házi kedvencünk ne nyúlkáljon, vagy kutakodjon a csapda résein keresztül!
 • Sem a gyermekekre, sem a háziállatokra nem veszélyes.
 • Fontos tudni, hogy az újonnan kibontott, frissen elhelyezett csapda ugyan nem tesz kárt gyermekeinkben, sem háziállatainkban, viszont az elpusztult csótányok hordozhatnak magukban ételmérgező, hasmenést okozó baktériumokat, melyek viszont az egészségre károsak!

Ez a tipusú csótánycsapda kiválóan alkalmas otthoni, vagy kisebb üzleti felhasználásra. Felhasználását javasoljuk konyhában, fürdőszobában, mellékhelyiségben, pincében, élelmiszerüzletek, vendéglátóhelyek raktáraiban, konyháiban is. A diszkrét, mégis dizájnos megjelenés elegáns külsőt kölcsönöz még az olyan visszataszító kártevők elleni védekezésnek is, mint a csótányok.

Ezen a linken elérhető a termék.

csótány ellen

Elektromágneses Beltéri csótány riasztókészülék 370m2 hálózati

Újgenerációs fejlesztés: elektromágneses és ultrahangos hibrid kártevő- és rágcsálóriasztó készülék.

A készülék segítségével távol tarthatja a rovarokat, az egereket és a patkányokat lakásától, illetve házában maximum 370m2 -es területen.

A készülék kétféle üzemmódban használható, ultrahangos (hangszórós) illetve elektromágneses (hálózati) módokban. Az ultrahangos a készülék előlapján található hangszórókon keresztül magas frekvenciás, úgynevezett ultrahangot bocsát ki az adott területen. Az hálózati elektromágneses módban a ház elektromos vezetékhálózatát használva, impulzus jelleggel zavarja a kártevőket, ezzel eljutva olyan rejtett helyekre mint például egy szigetelt tetőtér, a válaszfalak vagy a lambériázott felületek.   A hangszórós és a hálózati üzemmódok használata nem zárja ki egymást.

A készülék szabványos 220V-os fali csatlakozóba helyezhető és a kívánt riasztási mód beállításával másmilyen karbantartást nem igényel.

Rendelkezik CE jelöléssel, ami megfelel az európai forgalomba hozatal követelményeinek, beltéri használatra való, vegyi anyagot nem használ! Vegyszermentes!

Beállítás elektromagnetikus üzemmódban:

A: Egér, Patkány riasztás 10 percig riaszt, majd 10 percig készenléti állapotban van és így tovább.

B: Csótány, Hangya, Pók riasztás 5 másodpercig riaszt, majd 5 másodpercig készenléti állapotban van és így tovább.

Az A-B üzemmódokban a készülék előlapján egy ZÖLD visszajelző lámpa mutatja az adott beállítást.

Beállítás ultrahangos üzemmódban:

C: Egér, Patkány folyamatos riasztás (az üzemmód beállítását egy villogó KÉK visszajelző lámpa mutatja a készülék előlapján)

D: Csótány, Hangya, Pók folyamatos riasztás (az üzemmód beállítását egy villogó KÉK visszajelző lámpa mutatja a készüléke előlapján)

E: Kevert beállítás, ami a C-D üzemmódokat felváltva használja, hogy szélesebb spektrumban tudjon egyszerre riasztani.

F: Kikapcsolt állapot (csak ultrahang üzemmódra vonatkozik, az elektromagnetikus beállítás működésben marad)

A készülék biztonságosan használható: gyermekek, állapotos anyukák, kutyák-macskák, madarak, halak és hüllők mellett!

Itt, ezen a linken elérhető a termék.

Bros Csótány és Hangyaírtó aeroszol

A bogárirtó aerosol 400ml kiszerelésben

A Lengyel gyártmányú, megbízható termékeket szállító BROS termékcsalád tagja. Ez a készítmény kifejezetten lakásban, beltérben élősködő bogarak ellen lett kifejlesztve, mint például a csótány.

Alkalmazható még, zárt helyiségekben előforduló mászó rovarok ellen, a hangya, a svábbogarak, az ezüst pikkelyke eleln is védelmet nyújthat.

Komplex hatással rendelkezik, mert a hatása azonnali és a lárvákat is elpusztítja.

Kiemelkedő hatékonysággal bíró irtószer, ezért akár 5 méter távolságból is biztonságosan alkalmazható.

Itt, ezen a linken elérhető a termék.

Rovar fagyasztó spray – csótány és poloska ellen is

150 ml kiszerelésben

Nem öli meg a bogarakat, csak lefagyasztja!

„Alkalmazható : vándor poloskák, márvány poloskák, szálábúak, hangyák, molylepkék, pókok és darazsak ellen is A spray alkalmazásával fújja le a rovart 2-4 cm-es távolságból; a termék kifejezetten az olyan otthonokban gyakran előforduló rovarokra lett kifejlesztve, mint például az ázsiai márványospoloskák, csótányok, hangyák, százlábúak és pókok. Ha a rovarok megmerevedtek a spray hatására, akkor már könnyedén összesöpörhetők, eltávolíthatók a lakásból és kidobhatók a szemetesbe. A spray fagyasztásos technológiájának segítségével könnyedén felveszi a harcot a különféle bogarakkal és rovarokkal. Kivételes hatékonyságának köszönhetően azonnal működésbe lép: a spray alkalmazása után a rovarok azonnal megmerevednek, és hosszú percekig mozdulatlanok maradnak (a legkisebbek pedig rögtön elpusztulnak). A mozdulatlan rovarok már könnyen összesöpörhetők és eltávolíthatók a lakásból. A spray könnyedén használható fehér falakon, szöveteken (függönyön), kanapén, asztalon, karosszéken és bármilyen más felületen is. Nem hagy nyomot és nem tartalmaz rovarölő szereket. A rovarfagyasztó spray könnyen használható és nem igényel különösebb elővigyázatosságot.”

A sort talán még sokáig lehetne folytatni, de bízom benne, – bár a teljesség igénye nélkül – , de azért sikerült bemutatni pár hatékony technikát amivel szembeszállhatunk a csótányokkal. Mindenki megtalálhatja, a számára megfelelő hatékony csótányirtó megoldást.

Várjuk visszajelzésüket, hogy melyik szer vált be!

Ha nem akar a csótánykolóniával egyedül bajlódni, hívjon minket, mi gyorsan megoldjuk a csótányproblémát!

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.