Darázsirtás gyakori kérdések

Darázsirtás – amit fontos tudni

Az elmúlt évek során több, mint 1000 darázsfészket sikerült ártalmatlanítanunk, megszüntetnünk, és az esetek többségében ugyanazokkal vagy nagyon hasonló kérdésekkel szoktunk találkozni minden megrendelőnk esetén.

Ezekből a kérdésekből szeretnék most párat megosztani Önökkel.

darazsirtas

Biztonságos a darázsirtás?

Nem csak a munkavégző, hanem a megrendelői oldalon is kiemelt fontosságú a biztonság. Sokan kérdezik, hogy otthon lehet-e tartózkodni a darázsirtás ideje alatt, melyre az esetek nagyon nagy százalékában igen a válasz. Az általunk használt módszerek és vegyszerek egyaránt engedélyezettek és biztonságosak, ha a fészek nem a lakótérben van, akkor nyugodtan lehet a lakásban vagy a házban tartózkodni.

A felhasznált darázsirtószerek melegvérűekre nem ártalmasok, az irtást követően amikor már eltűntek a darazsak, nyugodtan lehet tartózkodni irtás helyszínén is, gyerekek és háziállatok is biztonságban lesznek.

Mennyire gyorsan tudják elvégezni a darázsirtást?

Sok esetben meghatározó a biztonság mellett a gyorsaság is, mikor tudjuk leghamarabb vállalni az irtást, melyik napszakban végezhető el az irtás.

Leterheltségtől függően igyekszünk a lehető leghamarabb elvállalni az irtást a szolgáltatási területeinken belül. Minden esetben tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy nem szükséges az esti órákig várni, hogy az összes darázs a fészekben tartózkodjon, megfelelő védőfelszerelésben dolgozunk, így a munka nem szakad félbe, nem szükséges, hogy teljes nyugalomban legyenek a darazsak. Kérjen itt ajánlatot és kap egy fix árat, valamint a legkorábbi határidőt amikor ki tudunk menni. Egy órás időintervallumot adunk meg általában, és azt tartani is szoktuk!

 

Mennyire hatékony a darázsirtás?

Porozással dolgozunk, mely tartós hatású darázsirtó szer. Egy nagynyomású géppel történik, amely segítségével a por megtapad a fészek felületén, így a távol lévő és később visszaérkező darazsak is elpusztulnak amikor találkoznak a vegyszerrel.

Amennyiben a fészek nem látható helyen van, és csak a darazsak mozgásából tudunk következtetni a feltételezhető helyre, abban az esetben is a porozás a megfelelő módszer, nem lesz szükség sem bontásra, sem egyéb károkozásra.

Azon a résen keresztül el tudjuk végezni az irtást ahol a darazsak közlekednek, a por mindenhol egyenletesen szétterül, így biztosítjuk a biztos hatást, hogy mindegyik elpusztul.

 

Darázsirtás után mi várható?

Sok esetben az irtás után közvetlenül nagyon nagy aktivitást lehet tapasztalni a fészek környékén. Ez teljesen természetes, a darazsak észlelik, hogy valami nincs rendben, ezért nem mernek sem kifele, sem befele repülni, tobzódnak a fészek bejáratánál, míg előbb-utóbb ösztönszerűen berepülnek a mérgezett területre, ezután pedig elpusztulnak.

A kezelés után ez az állapot akár órákig is eltarthat, azonban az esti órákra az összes rovar visszamegy a fészekbe, másnapra az összes elpusztul.

Amennyiben a fészek, és a kezelés helyszíne frekventált részén történt a háznak, vagy a kifújt fehér por zavaró, azt nyugodtan le lehet mosni a felületekről, sima vízzel letakarítható, azonban mindig tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy a vegyszer nem csak taglózó (rovarölő), hanem távol tartó hatású is.

 

Garancia

Ebben annyira biztosak vagyunk, hogy a kezelésekre 6 hónap garanciát adunk minden esetben, amikor konkrét kialakult fészket sikerül kezelnünk. Nézzék meg a darázsirtás lehetőségeit itt.

Kollégáink:

Darázsirtás Sóskút és környékén kollégánkkal együttműködve: Irtoma

Darázsirtás Budapesten – Budapestieknek szóló aloldalunk