Darázsirtás gyakori kérdések

darázsfészekből darazsak

Bejegyzés megosztása

Darázsirtás – amit fontos tudni

Az elmúlt évek során több, mint 1000 darázsfészket sikerült ártalmatlanítanunk, megszüntetnünk, és az esetek többségében ugyanazokkal vagy nagyon hasonló kérdésekkel szoktunk találkozni minden megrendelőnk esetén.

Ezekből a kérdésekből szeretnék most párat megosztani Önökkel.

Forrás: Wikimedia Commons

Mennyire biztonságos a darázsirtás?

Nem csak a munkavégző, hanem a megrendelői oldalon is kiemelt fontosságú a biztonság. Sokan kérdezik, hogy otthon lehet-e tartózkodni a darázsirtás ideje alatt, melyre az esetek nagyon nagy százalékában igen a válasz. Az általunk használt módszerek és vegyszerek egyaránt engedélyezettek és biztonságosak, ha a fészek nem a lakótérben van, akkor nyugodtan lehet a lakásban vagy a házban tartózkodni.

A felhasznált darázsirtószerek melegvérűekre nem ártalmasok, az irtást követően amikor már eltűntek a darazsak, nyugodtan lehet tartózkodni irtás helyszínén is, gyerekek és háziállatok is biztonságban lesznek.

darázsirtás az ablaknál

Mennyire gyorsan tudják elvégezni a darázsirtást?

Sok esetben meghatározó a biztonság mellett a gyorsaság is, mikor tudjuk leghamarabb vállalni az irtást, melyik napszakban végezhető el az irtás.

Leterheltségtől függően igyekszünk a lehető leghamarabb elvállalni az irtást a szolgáltatási területeinken belül. Minden esetben tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy nem szükséges az esti órákig várni, hogy az összes darázs a fészekben tartózkodjon, megfelelő védőfelszerelésben dolgozunk, így a munka nem szakad félbe, nem szükséges, hogy teljes nyugalomban legyenek a darazsak. Kérjen itt ajánlatot és kap egy fix árat, valamint a legkorábbi határidőt amikor ki tudunk menni. Egy órás időintervallumot adunk meg általában, és azt tartani is szoktuk!

Mennyire hatékony a darázsirtás?

Porozással dolgozunk, mely tartós hatású darázsirtó szer. Egy nagynyomású géppel történik, amely segítségével a por megtapad a fészek felületén, így a távol lévő és később visszaérkező darazsak is elpusztulnak amikor találkoznak a vegyszerrel.

Amennyiben a fészek nem látható helyen van, és csak a darazsak mozgásából tudunk következtetni a feltételezhető helyre, abban az esetben is a porozás a megfelelő módszer, nem lesz szükség sem bontásra, sem egyéb károkozásra.

Azon a résen keresztül el tudjuk végezni az irtást ahol a darazsak közlekednek, a por mindenhol egyenletesen szétterül, így biztosítjuk a biztos hatást, hogy mindegyik elpusztul.

 

Darázsirtás után mi várható?

Sok esetben az irtás után közvetlenül nagyon nagy aktivitást lehet tapasztalni a fészek környékén. Ez teljesen természetes, a darazsak észlelik, hogy valami nincs rendben, ezért nem mernek sem kifele, sem befele repülni, tobzódnak a fészek bejáratánál, míg előbb-utóbb ösztönszerűen berepülnek a mérgezett területre, ezután pedig elpusztulnak.

A kezelés után ez az állapot akár órákig is eltarthat, azonban az esti órákra az összes rovar visszamegy a fészekbe, másnapra az összes elpusztul.

Amennyiben a fészek, és a kezelés helyszíne frekventált részén történt a háznak, vagy a kifújt fehér por zavaró, azt nyugodtan le lehet mosni a felületekről, sima vízzel letakarítható, azonban mindig tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy a vegyszer nem csak taglózó (rovarölő), hanem távol tartó hatású is.

Garancia

Ebben annyira biztosak vagyunk, hogy a kezelésekre 6 hónap garanciát adunk minden esetben, amikor konkrét kialakult fészket sikerül kezelnünk. Nézzék meg a darázsirtás lehetőségeit itt.

Kollégáink:

Darázsirtás Sóskút és környékén kollégánkkal együttműködve: Irtoma

Darázsirtás Budapesten – Budapestieknek szóló aloldalunk

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

Egércsapda
Blog

Egérirtási tévhitek

Az egérirtási tévhitek gyakran akadályozzák meg a hatékony megoldásokat és stratégiákat, amikor e kis rágcsálókkal kell megküzdenünk. Hajlamosak vagyunk elfogadni az internetről és a szomszédoktól

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.