Hangyairtó praktikák az otthoni hangyairtáshoz

hangyák a boly bejáratánál

Bejegyzés megosztása

2. Rész: amit még mindenképpen meg kell tennük az irtószer kihelyezése előtt!

hangyaírtás tippek, hogy a hangyaírtás házilagosan is hatékony legyen. Fontos azonban, hogy a siker érdekében, ezeket a nem elhanyagolható „pepecs” feladatokat is végezzük el!

  • Szükséges lehet, egy alapos porszívózás, mely azonban csak az épp ott lévő példányokat tünteti el. Ilyenkor ne felejtsük el a porzsák azonnali ürítését, mert ezek bizony szívós rovarok, igazi túlélők, akik kimászhatnak a porszívóból és akkor bizony nem javul a helyzet.
  • A nagyobb bútorokat (szekrénysorokat, komódokat, ágyakat stb.) legalább 15 – 20 cm-re húzzuk el a faltól. A cél az, hogy a bútorok mögött (alatt) is felseperjünk-felmossunk és utána helyezzük ki a hangyairtó szert.
  • A hatékony írtás érdekében végezzünk sós vagy a timsós vízzel való alapos és gyakori felmosást.
  • Az élelmiszereket tegyük be zárható dobozokba a zacskó vagy papírzacskó helyett – pl. a lisztet, a cukrot –  erre a célra tökéletesen megfelelnek a 850 gr -os nagy, tejfölös dobozok, így még a környezetet is megóvjuk, hiszen újrahasznosítjuk a kiürült tejfeles dobozokat, és ez nem kerül semmibe.
  • Ha megoldható, az összes élelmiszert, gyümölcsöket, zöldségeket, szörpöt stb. tegyük el egy zárható, védett helyre. A cél az, hogy ne legyen elől semmi olyan dolog, ami vonzza a őket, csak a csalétekhez férjenek hozzá.
  • Gyakrabban kell takarítanunk, a lehullott morzsát, az ételdarabokat szedjük össze azonnal, és egy jól lezárható szemetesbe gyűjtsük.
  • A hangya a fal résein, különböző repedéseken, apró nyílásokon keresztül is behatolhat, így ezeket a kisebb réseket, nyílásokat érdemes szigetelni, betömni, hogy ne tudja a ki- be járáshoz használni.

Ha az előkészülettekkel megvagyunk, jöhet hangya irtás házilag a lakásban. Válasszuk ki az áruházak széles kínálatból azt a szert, ami nekünk a legszimpatikusabb.

Meddig érdemes próbálkozni a házilagos hangyaírtással?

Tapasztalt rovarirtóként az a véleményem, hogy maximum egy, esetleg két hét az, amit az otthoni kisérletezgetésre érdemes rászánni, és ez is csak abban az esetben javasolt, ha nem jelentős a hagyafertőzöttség, azaz csak egy – két hangyát találunk az otthonunkban és csak egy- egy helységben nem az összes szobában!

Ha az otthonában már tömegesen  jelen vannak, és rettenetesen elszaporodtak, már semmit nem lehet a konyhaszekrényben dobozolás nélkül tárolni, mert már ott is hemzsegnek, akkor javasom, hogy minél előbb kérje a szakemberek segítségét!

Tekintse meg a mi biztonságos, gyors és hatékony megoldásainkat a hangyaírtás témakörében!

Azonban, ha már megtörtént a baj!

hangyák elszaporodása miatt kiirtásuk halogatása nem célszerű, mert idővel nehezebb és költségesebb folyamatot jelent. Cselekedjen azonnal!

Ha a kártevők kellemetlenkednek Önnél, a rovarirtó Rattler Kft. jön, a hangyák mennek.

Ez is érdekelheti Önt: hangyák ellen mit tehetünk a kertben

Feliratkozom a hírlevélre!

További információt szeretnék a kártevőirtásról kapni!

Ezek is érdekelhetik Önt!

hangyák a lakásban
Blog

Hangyák a lakásban télen

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért jelenthetnek problémát a hangyák a lakásban télen, és mit tehetünk ellenük. Sokan úgy gondolják, hogy az apró rovarok, mint

Kecskedarázs epret eszik
Blog

Darázsirtási tévhitek

………..és valóság Darazsak gyakran okozhatnak bosszúságot, különösen a nyári hónapokban, amikor kint üldögélünk, vagy piknikezünk a szabadban, amikor jön a kérdés, hogyan szabaduljunk meg tőlük,

Rovarirtás – az ártalmak – megelőzési lehetőségei

Zárjuk le a behatolási kapukat!

A műszaki hiányosságok helyrehozatala csatornák ráccsal történő zárása csatornatörések kijavítása betört pinceablakok javítása és rácsozása ajtók alsó részének bádoglemezes borítása a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése

Kezeljük tudatosan a hulladékot!

Ne tápláljuk őket! A hulladékot, egyéb ételmaradékot, házi -komunális szemetet gyűjtsük és tároljuk lezárható hézagmentes szemétgyűjtő tartályokban, konténerekben. Fontos a a hulladékok folyamatos elszállítása, a tisztaság biztosítása

Szüntessük meg a búvóhelyeiket!

Szüntessük meg a fészkelő és búvóhelyeiket! Az ingatlan környezetét tegyük rendbe! A fészkelésre alkalmas törmelék, téglarakás, építőanyag, széna vagy szalma kazlak szállításaát meg kell oldanunk! a fellelhető lyukakat üvegcserepes, habarcsos betömése egér esetén a fészkelő helyek zavarása, bolygatása

Használjunk csapdákat és irtószereket!

Használjunk csapdákat, riasztószereket, esteleg mérgezett csalétket, kérjük ebben is szakértők tanácsát! A csapdák, mérgezett csalétkek az egerek és nem helyben szaporodó, tehát bevándorolt, behurcolt patkányok esetében a bejutó példányok megtelepedése előtti elfogására, elpusztítására alkalmas.

Guti Tamás

Kártevőszakértő

Miért írunk cikket a rovar és a rágcsálóvilágról és azok irtásáról?

"Szeretnénk, ha az emberek jobban megismernék a rovarvilágot, mert ha ismerik azok élettani sajátosságait, akkor a védekezési szempontok is egyértelműbbek lesznek (itt leginkább a megelőzésre gondolok)."

Kártevőirtás Budapest

Budapest kerületeiben a kártevőírtás kiszállási költség nélkül történik. Budapest összes kerületében (I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX.,X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. kerület), rövid határidővel, hatékonyan történik. Ön akár lakásában, házában találkozott kártevőkkel, akár társasház területén vagy cégénel, az írtás diszkréten és biztonságosan megy végbe, amennyiben minket hív.